Trip to DotDotDot Part 2

trip to dotdotdot aku yang ke dua pula adalah ke negara brunei darussalam.
yang nie pun tiket aku dah beli bulan 1 hari tu jugak.
aku beli tiket nie dulu sebelum beli ke taipei tu tau..

eh tapi aku takde la naik flight direct ke brunei.
aku akan ke miri dulu. tidur satu malam kat miri. esoknya baru ke brunei.
tidur satu malam kat brunei.
dan kemudian patah balik satu malam kat miri pula.
begitulah ceritanya..


tiket airasia aku beli RM325 return ke miri.
taktau la murah ke mahal. ok ok la kot. ntah.
sapa yang dah lama baca blog aku nie mesti tau kan aku punya cita cita mau complete kan pengembaraan aku ke 10 asean countries.
makanya lepas ke brunei nie, tinggal lagi 4 negara.
cambodia, laos, myanmar & filipina.
harap harap tercapailah hendaknya. amin…

ramai yang tanya aku, apa yang best kat brunei?
macam tak best jer. macam kan… bukan tak best..
tepuk dada tanya lah selera…
kat luar sana banyak tempat yang kita boleh explore dan masukkan dalam pengalaman hidup..

mungkin setengah orang suka tukar kereta, renovate rumah, beli gadjet dan sebagainya. tapi bagi aku kan, tak pernah sekali pun aku rasa menyesal bila keluar duit untuk travelling.
never.

oh yer, ini bukan april fool ya…
insyaAllah tiada aral melintang aku akan ke miri dan brunei 4 minggu dari sekarang. wut wut…

P/S : akan ada trip to dotdot yang ke tiga tau. tu nanti aku reveal soon. very very soon… 😉

14 thoughts on “Trip to DotDotDot Part 2

  1. maya, have fun in Brunei .. jgn lupa pegi naik bot utk ke kampung ayer dia, pegi muzium brg2 sultan yg emas2 belaka itu, jejakkan kaki to both of masjid emasnya, yg paling best kan mestilah pegi pasar gadong dia tuh … sampai skang aku terbayang2 nasi goreng butter prawn dia yg sgt sedappppp ( aku mkn tahun 2008) .. punya laa lama terkenang .. tapi apakan daya, xde rezeki plak nak pegi pasar dia masa aku pegi lagi awal bulan mac ari tuh .. kek2 potong dia pun sodap2 and murah2 .. perghhhhh, aku plak yg terliur ..

  2. jejalan tempat org best…kena plak pegi brunei..segala-gala yg kita fikir EMAS…iye disana kita akan jumpe dari kubah masjidnya..muzium yang cantik..didalamnya yg membuatkn terpegun..
    masa ai pergi brunei..sempat ‘berlari’ ke labuan jap..dekat sajokk..naik bot aka ala2 bot persiaran gitu..sib baek ada org seponsor time tuh..hehehe 😀 di labuan sehari pusing dah abeh satu labuan..tmpt soping market sana..macam2 ada terutama hasil laut..brg2 murah kira cam langkawi gak

  3. kak,
    kite rasa kite dgn akak ni sejiwa la bab2 travel ni..sebabnya kite pon dah beli tiket ke miri..plan nk masuk brunei gak..tp lama lagi…awal tahun depan awawaww….

    cuma tiket tu rm55 return..nak murah kene la beli setahun awal..kalo nk g filipina nk follolw bley??muahahhhaa

    • RM55 je awak beli?? aaaa jelessss….

      boleh emy boleh. nnt ada rezeki kita plan plan gi filipina ek…

Comments are closed.