Hujan Melebat Air Sungai Pun Keroh..

aku ngan geng geng aku ni dah lama dah plan nak pi mandi sungai, picnic & BBQ.
tapi tu la, dengan masing masing bz with family & kerjaya, memang payah nak set masa.
dan akhirnya sabtu lepas adalah hari yang sesuai.
so bersiap siaplah kami (macam nak pegi berperang)

plan asal adalah ke lubuk manggis sana.
aku of coz lah tidak tahu kat mana, tapi siasat punya siasat oh kat hulu langat. dedekat lembah pangsun nun.
pukul 9.30 pagi gitu geraklah dari jasmine.

sebelum tu memasing dah roger roger sms bagitau keadaan cuaca kat tempat masing masing.
putrajaya hujan, cheras mendung, puchong gelap.. gitu ler..
masa nie aku dah terfikir, kalau lah semorang pakai blackberry kan syok.
boleh BBM saja..
kawan-kawan, jom tukar blackberry! 😛

tapi elok nak masuk kawasan kejadian hujan turun melebat oh..
agak kepelikan sebab minggu lepas tu petang je hujan, pagi memang cerah.
tapi takpe proceed dulu tunggu semua kat lubuk manggis.
kot ada back up plan ke.
mariah dah sampai dulu, kemudian baru pijah & ernie.
mariah kata dia ada port lain, so kitorang menuju le ke port tersebut secara berjemaah.


: : tempat kejadian yang sepatutnya : :


: : menuju ke port plan B : :

tapi both port pun cannot la.
hujan melebat gegila. air sungai pulak mengalir deras, nak naik ke tebing sudah.
dengan bebudak kecik ni lagi, so memang tak sesuai.
air sungai dah keroh sangat dah.


: : takut tengok air sungai menderu deru : :

kitorang siap keluar mesyuarat tengah hujan.
dengan payung aku dah senget benget.
kelasss kan siap bermesyuarat dalam hujan lagi.
pong pang pong pang diskas bagai, so plan bertukar!!


: : walau kecewa tapi tatap senyum : :

plan bertukar ke mana lah?
TBC.. sebab tiba tiba malas nak menaip..
jangan marah aaaa…. (H)

14 thoughts on “Hujan Melebat Air Sungai Pun Keroh..

  1. eh beb smlm lupa mau tny
    lama da aku simpan nak tny
    haha suspen jek kan

    blog ko ni bleh tak asingkan komen box dr entry ni
    huwaa frust aku nk komen kalo da terlajak 4-5 entry
    mcm ari ni bukak ptg amik ko kemain byk entry ko aku miss nk komen
    banyak ni nak komen..hahahaa

    *komen utk entry ni: tak sabar nak tau plan C korg

Comments are closed.