Bye Bye Taiwan

sejam perjalanan, sampailah kami ke airport.
aku sebenarnya dah tertidur dalam bas, ngantuk sangat rasanya.
ernie kejutkan terus terpisat pisat bangun.

kena q bapak panjangnya haihhh nak check in.
dah la sampai ngam ngam je 2 jam sebelum flight berlepas.

aku pelik sebab boarding pass adalah lain dari kebiasaan.
selalu pun kan print yang kertas licin air asia tu kan..
nie tulis eva air. jangan gila gila uolls, kang elok nak balik malaysia terus terbang ke arab saudi plak kang.
tapi rupanya memang betul tiketnya.
tah la tatau napa eva air plak instead of air asia. ermm..

lepas check in terus terkocoh kocoh pi kat departure gate.
tapi sempat jugak stop kat tempat hello kitty ni nak bergambar.
kat luar je lah, kalau masuk dalam confirm kena tinggal.
cute tau tempat nie. actually cam tempat tukar baju lampin budak budak.

kapalterbang yang akan membawa kami terbang pulang ke tanah air.
wah gitu..

masa dapat tiket tu kan, kitorang cam ala ala confuse..
sebab seat 51A dan 51C. eh mana B?
takkan ada orang duduk tetengah kitorang kot.
terus cam menggelupur nak duduk sebelah nak duduk sebelah (macam budak budak hek)
rerupanya memang sebelah uolls..

yang takde B tu sebab kitorang duduk nun jauh kat ekor kapalterbang.
bley???
masa datang hari tu duduk kemain depan, balik duduk kemain belakang.
jadi duduk sebelah sebelah la kami. yeay suker..

kapal terbang gerak je terus bukak buku menu.
nak makannnn jer kejenya kan…
sib baik diorang tolak troli dari belakang.
so kami lah dapat dulu..

aku makan AAX chicken foccacia dan clear green lipton.
lepas makan terus membuta sambil melayan perasaan yang perasan.

kurang lebih 4 jam perjalanan, selamatlah kami sampai ke LCCT.
call husband masing masing, sekejapan mereka pun muncul.
kami tinggalkan taiwan dengan 1000 kenangan manis.

kepada ernie zuraida, terima kasih sebab temankan aku gi taiwan sana.
kalau tak sebab ko, tentu aku tak sampai ke sinun.

walaupun macam macam dugaan cabaran masa nak pergi nie, akhirnya sampai jugak kita together gether kan..

kalau ada terlebih terkurang terkasar bahasa, maafkan lah aku ek.
aku cuma insan biasa, mungkin belum mampu menjadi kawan yang baik.
sori bila bercakap suara aku high pitch expecially yang kat zoo taipei tu.. :-p

me love u so strong..

P/S : kisah taiwan belum habis lagi tau.. ermm ada lagi entry kat window on china yang gambar beratus-ratus tu..

pastu ada 3,4 entry random aku nak buat..

12 thoughts on “Bye Bye Taiwan

  1. masa nak pegi mesti excited abis kanpastu bila nak balik mesti cam eh dah nak balik, cam tak caya pulak…hehe 😛

  2. Dari awal, smp akhir aku follow criter kau g taiwan ni. smp opismate aku pon kebetulan dia gi sana gak dari sabtu haritu. aku siap tunjuk2kan dia tmpt2 yg kau pegi. hehehe…ni dia dh blk. belikan aku magnet peti ais ;P

  3. me love u too?!!!! aternye suare kite same jerk mya…. suare cam petir…. mmg suare kite2 gitu…nak wat camner…. anugerah ilahi… janji aku paham ko…ko paham aku… 🙂 peace….

    • tul tul.. anugerah illahi..
      asalkan kita faham memahami dan terima seadanya, insyaAllah ok kan..

Comments are closed.