Bunga Bungaan Yang Indah!!

ok kita ke seksyen ke 2 flora expo nih.
kat sini lagi best ok sebab kawasan adalah saujana mata memandang.
dengan keindahan bunga bungaan yang hebat belaka.

cam biasa self timer la uolls.
saja cabut sweater dedua walhal masa ni sejuk gediii..
tahan tahan.. nak bergambar punya pasal..

ok kita mulakan sessi bergambaran dengan bunga yang bermacam warna, bermacam jenis.
naik gila ok tengok bunga bunga nie.
baru nak bergambar tang sini pastu nampak bunga sana kendian eh eh sini sini eh eh situ situ..
cam tak cukup kaki tangan nak bergambar tehehhee…

bunga  bunga nie paling aku menggeram.
kalerful macam lukisan okkk…
serius cantik gila.. tapi taktau bunga apa. kacukan barangkali.

kalau mak mak kita datang sini mesti lagi menggeram aku rasa.
tau la orang tua lagi suka kan bunga bunga bagai ni.
eh tapi ai orang muda, ai suka jugak bunga bunga ni walaupun ai tak reti bercucuk tanam.

tak tahan sejukkkk… angin dia sangat sangat sejuk nyaman okkk…
terus pakai glove sekali.. tetiba rindu plak dengan suasana sejuk sejuk berangin nih..

dari tempat bunga bungaan kami ke tempat buah buahan.
yer flora expo ada buah buahan juga yer..

ada buah labu.
yang kecil, yang besar, yang baru lahir, yang nazak, yang sudah meninggal semua ada.

buah limau pun ada.
tapi jangan sesekali sentuh, nanti ada amoi jeling jeling kat ko.

aku q nak masuk toilet pun si ernie snap.
sini sistem pemberaturan adalah best. start beratur dari luar.
mana toilet kosong baru masuk.
bukan cam kita kat malaysia, beratur depan pintu toilet.
tak sistematik. tak sukerrr.. huhu…

gambar termahal dalam koleksi buat masa sekarang.
eh ko jangan tercengang cengang plak tulis 2010 tu.
flora expo nie start dari tahun lepas lagi.. hujung tahun lepas tak silap..
dan akan berakhir pertengahan tahun ini.

pengalaman indah dikelilingi bunga bunga segar.
i like!

15 thoughts on “Bunga Bungaan Yang Indah!!

  1. hahaha antu bunga.. aku bawa mak mertua aku ke situ.. sehat dia.. amik wilcha kasi dodok kejap.. terus dia jln… soka tgk bonga katanyhaaa (F)

  2. ai pun cam mak-mak..suka bangat sama munge2…sanggup berjam2 nghadap munge…ai luv lavender,tulip & ocoz orchid jugak!!..eh tulip ado tak kat sano?.. 😉

  3. santek!!!tapi kesian la plak..ko amik gambar ernie..ernie amik gambar ko..kalau ada sorg lagik..leh amik gambar berdua byk2..

  4. salam, baru terjumpa blog ni. hiiii geramnya tengok bunga-bunga tu. cantik bangatlah! kakyah ni pun minat giler ngan bunga. tengok jelah kat blog kakyah. macam-macam bunga ada. komplit ngan cara tanamnya sekali. syoknya tengok bunga! 🙂

Comments are closed.