Balentino Jumping Ball

balik taiping hari tu plan nak bawak yaya ngan caca pi zoo night safari.
tapi sabtu malam tu hujan turun mencurah curah.
so takdapatlah nak pegi.
kesian jugak kat yaya sebab gigih dia tidur petang tu sebab aku kata kalau tak tidur nanti malam mengantuk.
dah hujan, takleh nak wat apa la kan.
so aku pujuk pujuk sib baik dia ok.

gi giant. ingatkan nak masuk funfair again dah hujan kan.
masa ni dah merintis tapi still la kenot redah.
akhirnya bawak diorang main kat playground dalam giant tu jer.

pastu nampak ada orang jual jumping ball.
boleh main free of charge dalam 10 minit kot tak silap.

jumping ball nie bukan setakat untuk budak budak jer.
untuk orang tua pun ada tau.
tu yang aku tumpang sekaki. sangat tak senonot ok melompat lompat di khalayak ramai.
sib baik takde readers aku nampak. eceh..
femes ke ko sampai kat taiping pun ada readers normaya?

caca : mommy dah tuwer (tua) aaa napa nak yompat yompat (lompat lompat) jugak?

yaya : mommy mommy… *sambil geleng kepaya eh kepala


: sampai cekak cekak pinggang dimarahnya haku : :

pastu aku suruh dedua try. caca melaju je yompat nya. tapi yaya cam ek eh ek eh eh.. lembik lembik..

syiok plak jumping ball nih.
meh aku try lagik sekalik.. (H)

sudah puas melompat, kami singgah mamak pekena maggie goreng.
aku minum milo ais, yaya sirap ais, encik z kopi o.

tang caca, air mashak (masak) la mommy.

macca mamak : adik manis kenapa minum air masak *sambil cuit dagu caca

caca : syibuk jer. caca nak air mashak la! *sambil jeling

heee comel la…

aku beli tak jumping ball tu?
haah aku beli satu. satu cukup sebab satu tu RM29.00 ok.
aku suruh diorang share share.
so far so good la takde gaduh tarik rambut ke hapa.

rasa cam nak beli satu untuk diri sendiri la.
tapi celah mana plak aku nak melompatnya?  heh!

12 thoughts on “Balentino Jumping Ball

  1. elok mende alah tuh..sesekali tgok tv duk atas tuh..baik untuk vontot..tuh yg dikata oleh fisio punya olang arr..patut arr aku makin melebar..berjam2 duk atas kusi/sofa..hahahaha 😀

Comments are closed.