A panorama of Liberty Square

inilah lebih kurang rupa paras antara chiang kai shek memorial hall dengan liberty square.
liberty square ni kira cam dataran luas untuk orang ramai datang bersantai la gitu.

jangan ko tanya batu itu tertulis apa. aku pun taktau.
asal nampak tulisan menjakun nak bergambar.

masa nie dah gerimis mengundang.
tu yang kena bukak payung tu. lalu pepelan jalan.

ada banyak burung merpati.
yang bebudak sibuk nak bagi merpati ni makanan.

tetiba teringat kat yaya 🙁
dah la budak ni pakai sweater pink. kiut sangat.

angin kuat gila sampai nak terbang payung aku tu.
ini kisah benar, fakta bukan auta.

ok nak cerita sikit. kat chiang kai shek memorial hall nie sebenarnya ada patung besar.
mungkin replika chiang kai shek la kot.
tapi aku taktau pun ada patung besar tu, dah balik rumah baru la ayu tanya.
kenapa takde gambar patung besar tu?
rupa rupanya  kitorang tak nampak, boleh?

rasa macam dah pusing banyak kali kat atas tu tapi tak jumpa plak.
kekdahnya kitorang datang dari arah tepi.
dan rupanya pusing tak habis. adoiyaiii… frust giler ok..
pastu bila kitorang dah jalan ke liberty square nie idok ler plak nampak patung tu kat belakang nunnnnnn… tsktsktksktsk..

cantik tak bunga bunga nie? cantik tak? haippp sila kata cantik..
kaler kaler variasi gini kalau ko kata tak cantik tak tau ler teman..
buta bunga ke kome.. :p

balik rumah malam tu la yang aku kena migraine hebat tu.
sampai muntah muntah. mungkin sebab sejuk sangat ke.. kot la..
migraine nie bukan kira masa nak datang serang kan..
so malam tu aku tidur awal, pastu terjaga tengah  malam layan facebook.
tu korang kena korek entry lama yang aku update live tu ek..

10 thoughts on “A panorama of Liberty Square

  1. sampai skrg bebunga tu masih ada.. mak mertua aku pun menggila dtg kt sini.. rasa nk tido dlm bunga katanya…

  2. wahhhh.. cantiknyer berbaju merah… menyerlahh.. berseri2 muke tu.. suke sgt tengok akk pakai bju merah.. (L)

Comments are closed.