Sate Kajang Hj Samuri Yang Tak Best

aku pernah jer buat entry pasal makan satay kat sate kajang haji samur nie kan.
tapi kali nie aku nak wat entry lagi sebab terasa cam emo emo jer plak.
walaubagaimanapun harap harap sate kajang hj samuri ni tak saman aku la yer.
ini pendapat seorang customer.
customer berhak menyuara dan menyatakan pendapat. kan?

kita mulakan dengan minuman.
aku amik air oren. ingatkan fresh orange rupanya bukan.
tapi cam air sunkist bancuh tu.
tapi sunkist sedap kan. yang nie ermm kureng..
encik z amik air tembikai. tawar. masam.
tak sedap.

kitorang order 10 daging.
1 rusa. 1 arnab. rusa ngan arnab tu aku la yang nak makan.
sesekali datang, nak la makan kan.

tapi tetiba sampai 10 ayam.
sejuk plak tuh. kena la encik z bangun bagitau.
ok la bab salah hantar boleh la kot terima lagi.
semua orang buat silap kan.

pastu baru datang yang benar.
daging 10 cucuk. 1 rusa. 1 arnab.
tapi masih sejuk 🙁

amik nasi himpit satu pinggan. ada dengan timun sekali.
encik z kata dia dah tanya pasal bawang.
tapi memang bawang takde.
what? makan sate takde bawang? apakah?

yang special sebab ada sambal nie.
sebab kebanyakan sate aku pegi takdak.
eh tapi satay station rasanya ada kot. cant remember.

senarai harga.
arnab tu RM2 yer.. rasanya macam ayam jer..
rusa RM1.80. rasanya sedang sedang saja..

total makan RM20.15 sen.
rasa macam tak berbaloi jer.
confirm taknak datang dah.

32 thoughts on “Sate Kajang Hj Samuri Yang Tak Best

  1. sbb sekarang yg fofular sate hj samurai la kak..

    ok x klaka, nnti aku plak yg kena saman..huhu

    kami duk kt bangi pun kureng mkn sate hj samuri (family sy jelah)

    sbb ada lagi sate lain yg lg sedap..

    citarasa masing2 la kan kak..

  2. satay tu mmg dah tak popular dah mya

    nanti mai bangi kty banjer satay uk..tp dtg time gaji tau hehehehhe.

    satay uk tgh popular skrg nie..

  3. hj samuri yg best cuma sambal dia jer…kuah kacang dia pun kadang2 cair jer…sy yg duk kajang nie pun jarang mkn..cuma sesekali nak mkn sambal dia jer baru beli…..

  4. ilang lg sorg customer..hehehe..tp setuju ngn pndapat di sini..

    tidak se’gah’ namanya..

    better mkan satay ke keramat..even kedai buruk je, tp sata dia terbaik lah!

  5. mmg x best dh sekarang. kami pun dh x pegi sana dh. eh, cer pegi kat food court sg ramal. situ ada satey willy. cm sedap jerk..:)

  6. bab sate samsuri nih klu makan kt branch dia mmg xsedap…kdg2 dpt sejuk..kejung keras jerr..klu kt kajang hq sanun..ok hot2 sampai ke meja. tapi ai dh kureng makan samsuri setahun sekali kut time order tuk jamuan raya..setakat nk makan tekak sendiri..beli sate tmpt lain..sbb sate samsuri nih ai xbape suka sbb besar2 gadang saiznya..makan 3-4 cucuk dh muak kene plak sate ayam..ai suka yang saiz sedang2 sajerr…rasa perapan tuh berasa ler sampai kedlm..makan berbape cucuk pun xsedar.. 😉

  7. sate samuri mmg da kurang kick nye..lg2 samuri yg kat melati utama tu..cube sate kat depan menare celcom tu..jalan semarak..bole tahan sedap nye..eh kak,kalo x silap akak oder satay daging tu 10cucuk kan?knp kat resit die kire 15cucuk?

    • akak pegi yg melati utama tu la. cam harrr…
      erkk tiba tiba akak hilang ingatan 10 atau 15 cucuk ehehehe

  8. salam..
    yang ni kat bandar kajang…
    yang bangunan tu whole juai satay zamuri kan?
    hurmmm last year kami pergi..
    bertekak dengan waiter dia..
    paksa kami duduk kat tempat yang mmg tidak selesa..
    hurmm…harap2 ada perubahan selepas ini.. 🙁

  9. memang laaaa…ko g makan satay kat taman melati 🙂 org dtg la taman warisan, putrajaya punya satay haji samuri… ernie salu lepak sana je… :p

  10. bab bawang ni maya, aku pun macam ko. makan sate mesti ada bawang. takde bawang tak kick langsung makan sate!

    memang tiap kali makan sate, aku akan minta bawang lebih! 😛
    ya sate kat keramat nun pun sedap. yang kat corner dekat dengan celcom nun…. eh keramat ke tu ? or semarak ? mana2lah..

    • tu ar kan.. apakah maknanya makan satay takde bawang? ish ish…

      ooo tau kat situ.. takpe nanti bebila i try sana plak

Comments are closed.