Gatal Memerah

last weekend aku gi paya indah wetlands.
together gether dengan encik z, ida, fin, fay & haron.
kitorang tidur sana satu malam.
cam biasa sabar k, nanti aku update.

ada separuh gambar aku dah campak kat facebook.
sapa friend friend dengan aku, boleh pi skodeng kat sana lu yerh.

malam sabtu tu kitorang buat BBQ.
BBQ simple simple jer. so melepak la kat pondok luar chalet itu.

yang tak boleh bla nya nyamuk banyak gila okk.. :-O
banyak yang memang ishh banyak lah.
tak terkata ngan kata kata. tak tertaip oleh jari jemari.

akibatnya hari ahad balik tu, malam tu satu badan aku gatal gatal.
gatal yang memang gatal lah. pun tak tak terucap.
so garuk la garuk garuk garuk.
ko pun tau kan betapa sedapnya menggaruk nih.

pagi isnin begini kaki ku.
tanpa rasa bersalah letak kaki atas dashboard. heh.

aku gi jumpa doktor kat office aku ni mintak ubat.
dia kata memang insect bite.
dan jugak kulit aku nie memang over sensitif.
terlanggar bucu meja sikit pun dah melebam. tsktsktsk..

bukan takat kaki aku je tau.
kat lengan, kat belakang, kat paha, malah kat punggung pun ada oiii…
sadissssss…. ;-(
doktor bagi ubat sapu dan ubat makan.

nie plak petang semalam.
doktor harus lah tak bagi garuk.
tapi dah tak menahan sangat. kenot help.
kaki buruk pun buruk lah. ini semua dunia jer. eceh..

sori la kalau ada yang tergelik gelik gelemen tengok kaki aku ni.
aku sendiri pun gelik so tak blame ko la kalau ko pun gelik.
hari nie dah ok sikit. merah merah pun dah hilang. 🙂

20 thoughts on “Gatal Memerah

  1. adoi sress tau kalau gatal2 tp xleh garu..

    tp dasat tu kak, nyamuk2 tu dh lama x dpt darh ke?

    larikkkkkkkkkkkk

  2. bapak banyak punya insect! harus x mau aku jengah ke situ…. btw.. apa ada kat situ?

    • sesuai utk beriadah la.. jogging.. cycling.. bwk anak anak tengok buaya, ikan, badak..
      boleh fishing, kayak.. pendek kata tengok pemandangan la…

  3. sama la nga saya kak.. kalo kne gigit nyamuk abis kuar bintik merah cam akak… tp xgatal la..just merah jer…

  4. laaa i dok jenuh pikir apsal u n ida ak tanya gatal2… rupanya ada.. ok misteri yg tak berapa misteri solved! i bwh lengan ada sket.. mostly kat kaki tapak dan peha.. betis takde pulak.. pelik2..

    • jahat la nyamuk tu fin. kesan dia bukan esoknya kan..
      tp hari isnin ngan semalam plak. gatal gila.. tak tahan ai!

  5. uii dasat berbintat dek gigit nyamuk ha..klu camni ngaru ler korjenya…sib baek bintat2 camtuh je..harus dielakkan dr nyamuk aedes…

  6. kalau saya kan kak, cuci ngan air + garam skit. Kasi rendam tapi tak tau la dari segi perubatan moden ni tak bley plak. heheheheheh

Comments are closed.