Darahhhhhhh… Helppp…

ok aku kena masuk air sebanyak 4 botol.
lepas 4 botol doktor suruh stop.
kira ok lagi la kot yang nie dari dulu.

aku dedulu penah gak masuk hospital.
hospital tawakal nie jugak lah.
tak silap aku januari 2008. pun sebab sama. food poisioning.
tapi rasanya yang tu dulu lagi kronik.
sebab siap muntah muntah.
pastu dah la masa tu sebatang kara.
lagi la sedih tu kuasa dua.

ini tempat nurse cucuk nak masuk ubat.
waktu ubat nak bersatu padu dengan darah, adoiii sakit kann…
tapi ku tahan jebatttt…

yang hazabnya bila pakai drip nie bila nak gi toilet la kan.
harus terkial kial ko nak seret stand tu.
maka nya aku selalu main ngelat aci, bawak botol jer tak bawak stand.
ujung ujung…………………..

uwaaaaaaaaaaaaaa….. takut oh tengok darah menyelubungi salur itu..
pastu menggelupur la aku panggil nurse.
sib baik adik adik nurse kat sini adalah comel..
membantu dengan penuh senyuman.
tapi sempat jugak la diorang pesan.
akak lain kali pegi toilet bawak stand yer…
walaupun masa tu dah botol terakhir. he he…

sekejapan adik nurse pun cabut wayar itu.
dan tinggallah begini.
sori gambar blur sebab tangan parkinson.
walaupun dah dicabut tapi tatappp rasa sakit ohh.
karang nak bukak macam mana la plak.. adehh…

P/S : aku kat hospital lagi nie.
doktor kata karang nak amik darah aku plak.
dia kata ada something dengan darah putih aku.
aaaaaaaaaaaaaaa?????????

EDITED :

nurse baru lepas amik darah tadi.
nurse lelaki lagi.. heeee….
haih tangan kanan kena cucuk, tangan kiri kena cucuk..
pasrahh…


18 thoughts on “Darahhhhhhh… Helppp…

  1. adehh…. akak nak fitam kalau darah2 neh…huhuhuh. yg beranak dulu tu lain la…. 😛

    lama dik ko sakit, tabah kan hati kuat ka semangat….InsyaAllah xde ape2 yea…..

    • mmg kuat semangat nurse nurse nie semua kan..
      kita kejap je pun dh rasa nk pitam tgk darah

  2. Ya Allah…saya tgk gambar tiub penuh darah mcm tu lenguh rasa sendi2. Harap2 Maya dah beransur pulih ya.

Comments are closed.