D’ Nelayan Beach Resort

ok mari kita melompat ke cerita cuti cuti melaka plak.
actually bukan lah niat utama nak bercuti.
tapi sebab adil bertunang. sila korek entry lama kalau nak baca yer.

aku ngan kaklong stay kat d’nelayan beach resort pengkalan balak.
sebabnya nanti esok nak gerak together gether dari rumah maklang aku.
rumah maklang nie piula di paya rumput.
yang banyak resort nya adalah di pengkalan balak ini.
jadi ke sini lah kami.

bilik harga RM120. kalau ko tanya aku, aku cam tak berapa kenan kot.
tapi cam takde choice dan malas nak cari cari lagi. tu yang zass jer.
yang tak kenannya sebab nak naik bilik kena daki tangga.
tingkat 2. makanya tak sukerrrr.. huhu…

lepas check in terus pi cari makan.
aterrr masa nie pun dah kul 8.30 malam. kelaparan sudah.
kami makan di restoran bayu selera.
sekangkang kera je dari d’nelayan beach resort itu.

sementara tunggu makanan sampai, jalan kat kedai berdekatan.
tapi aku tak beli apa pun. tak bernapsu.

caca nak buat peace tak jadik.
kaklong yang memboyot.
adil yang sudah berisi. heh.

dipendekkan cerita, makanan pun sampai.


: : kangkung goreng : :


: : sotong pedas : :


: : udang butter : :


: : ikan bakar. ikan apa tarak tau : :

bayar time.
hahaha ekspress gila aku update kan?
aku cecepat nak settle entry melaka nie.
selagi tak settle, selagi tu serabut kepala. eceh…

8 thoughts on “D’ Nelayan Beach Resort

Comments are closed.