Dipaksa Menaiki Motor

hari pertama bekerja di tahun 2011.
aku pakai sut kerja baru, kasut & beg baru.
so semangat pun ada baru baru jugak mau pi kerja.

dah siap siap semua, turun bawah.
tiba tiba encik z berkata ‘naik motor!’

ha? naik motor? saya dah pakai meletup letup nie kena naik motor plak!

meletup kebenda. meletus ada.
dah lambat nie. budak budak pun dah start sekolah. sure jem.
naik motor!

dengan muka tak puas hati terpaksa la jugak aku lompat naik atas motor tu.
benci tauu…

oh yer korang, encik z tukar motor baru.
eh nak kata tukar tak boleh sangat kot.
sebab motor lama dia ada jer lagi tak jual jual pun.

nie la motor barunya.
ko jangan tanya aku apa modelnya bagai. harus aku taktau menau.

nie plak motor lamanya. jenama apa pun idok ler teman tau.
patutnya mesti la dia kena jual kan motor nie?
apa ke he nye plak nak pakai sampai 2 motor.
lain la kalau aku reti bawak motor kan.
ini jadi penunggang je pun aku dah terhuyung hayang kat belakang cena..

hari ke 2 tahun 2011 pun kena naik motor jugak.
dah la seluar yang aku pakai tu cam mengetat sikit. hazabb ko.
aku just harap seluar tu tak koyak la kat celah kangkang.
kalau tak naya jer.

yang encik z plak dok kata aku duduk terkepit kepit bontot dia.
heyyyy kenapa ko encik z.
motip la sangat aku nak kepit bontot ko kan.

nie gambar waktu nak balik rumah.
tak puas hati tak puas hati. hmpfff hmpfff…

18 thoughts on “Dipaksa Menaiki Motor

  1. Did you know yang mamat naik moto dari KL sampai ke London tu naik moto oren cam cik z punya la. Kira handal moto tu. Apa kata ko try test tgk balik tepeng naik moto lak *larikkkk

    Ps: Ko sangat gengsi di pics yang terakhir itu (gengsi yang keciwa)

  2. akak lagi la dah lama tak naik motor….laki akak tak bagi huhuh… ajak g jejalan naik motor pun tak nak gak… takleh la nak ferahsaan ala2 awie-erra mcm zmn cintan cintun dah heheheh… motor jaguh tu anak2 naik jer dah pnuh dpn blakang … mama kena tinggai….huhuhuh

Comments are closed.