Arnab Yang Pelik

korang pelik tak tengok arnab nie?
cuba ko fokus kat hidung dia. panjang kan?
tidak seperti arnab yang biasa.

arnab nie aku ketemu kat depan rumah aku jer.
masa nie aku baru lepas makan, dekat dekat nak masuk maghrib gak la.
arnab nie baikk punya pose pose cantik depan security.
yer, walaupun rumah ai medium cost, tapi ada security ok..
motipp berlagak?

aku teragak agak nak snap sebab dia memang statik tak gerak-gerak.
hidup ke? mati ke?
gambar bawah nie aku zoom tu yang gegar sikit.

ke ko rasa ok? aku jer yang rasa cam pelik.
sila jawab.

tetengah aku dilanda persoalan baru nak tanya encik z, dia dah laju laju jalan ke depan.
normaya cepat! dah nak masuk maghrib nie’

pastu bila aku tanya tanya akan kepelikan arnab nie, encik z buat dono jer.
dah sampai rumah katanya boleh tak jangan tegur benda benda pelik waktu waktu maghrib nie.
oh kenot eh?

hah cuba ko compare gambar arnab bawah nie dengan yang aku snap tu.
tak ke beza rupa paras nya?

lenkali kalau jumpa arnab tu lagi aku nak try test pegang hidung dia pulak la.
arnab tak gigit orang kan?

21 thoughts on “Arnab Yang Pelik

  1. haah la pelik la..tp betul gak kata en z tu…kalau jumpa benda pelik2 waktu2 maghrib jangan tegur…herannya naper arnab tu ada kat situ?sapa punya?eh…jgn tanya la..

  2. spesies arnab yg hidung mancung kot..hehe

    kebetulan plak thn ni kan thn arnab…<—-apa kaitan ntah

  3. Arnab tu banyak propa pasal tu idung dia panjang :p tapi ada gak manoksia propa tapi hidung nya tak panjang panjang lak kan?! cena uolls

  4. Iyer kak!! Tak boleh menegur sesuatu yg pelik bin ajaib diwaktu senjakala a.k.a maghrib…
    Waktu2 itu syaitonnirajim kan sedang bersuka ria…
    Itu yg mak selalu ckp lerr… heheh.. tapi sampai skang pon, Lala tetap ikut.. nak dekat senja jer, jerit pekik panggil anak2 masuk rumah!

    • huhu.. patutla bila menjelang maghrib jer encik z katup pintu ngan tingkap.
      sbb bebenda gini la kot ek

  5. mya… aku syak rabbit tu saket ler… sbb aku penah tgk rabbit camtu kat kedai pets… aku tanya gak mcm ko tanya… tokeh tu ckp… rabbit tu saket… lupa lak nk tanya ape saketnya… mungkin saketnya ala² canser idong la kot ek… huhuhu

  6. eh kebetulan pulak.. pagi tadi pun ada rabbit sesat kat dpn rmh saya, tapi rabbit itu warna putih tak sama dengan rabbit yg di atas..

    mungkin itu rabbit klon…

  7. adikkku… next time kalu jumpa benda-benda pelik jgn tegur k.. kengkadang itu jelmaan… Bertuah betul lah ko ni dik.. dah jangan pasang angan-angan nak pegang hidung arnab tu pulak…

  8. arnab menggigit. bleh luka gak aa kalo kena gigit. depends laa dia garang ke tak. kalo dia dah keluarkan bunyi tu jauh2kan laa tangan dari muka dia sebelum dia gigit, huhu.

    -pembela arnab-

  9. kalau nak tahu sebenarnya arnab tu ada kurap kat hidung. cuba tengok kat telinga skali, nampak kurapnya tebal. biasanya kalau ada kurap kat hidung banyak sangat, hidung jadi mancung macam gitu la…ala ala pinochio gitu… kalau tak caya boleh datang tgok kat rumah saya, ada sekor macam tu….tapi biasa jer tak bahaya…… 😀

Comments are closed.