Antara Penyampai & Penghasut, Mana Lagi Keji?

peristiwa nie terjadi tahun lepas jugak.
ok sila maki aku. aku rela.
tapi date aku ingat iaitu 15 disember 2010.
kenapa aku ingat date nya?
sebab ini birthday date si payiet manjora.

so hari tu buat la plan nak belanja dia makan makan kat lanai.
ujung ujung boleh plak dia EL di hari jadi.
porquessss betul.

tapi ko ingat ko takde rancangan terpaksa di hentikan?
nan adoo maknanya. plan tatapp berjalan.

so berjanji setialah aku, kak ejan, salimi & man tony ke lanai sana.
dapat naik kereta ikin yang best tapi aku sudah kelupaan apakah tajuknya.
tapi kereta ko memang melertzz ikin.
tak mampu nak beli, tumpang kengkawan pun dah happy 🙂

eh sekalian jugak belated birthday untuk ikin.
dan aku pun benarnya udah lama janji ngan salimi mau belanja dia makan.
sebab dia sudah naik pangkat uolls. EO sekarang.. vavavava..
eh ikin pun EO.. he he..

tapi boleh plak si salimi pun tak muncul muncul.
nasib ko la labu. takde ulang tayang nak belanja ek.
sebab nie pun dah lebih lapanploh kali dok plan asyik la tangguh tangguh.


: : sphagetti olio yang setapp : :


: : ikin & kak ejan yang dedua pun selalu ceria asyik gelak gelak gelak he he : :


: : man tony yang malu malu kucing sebab seorang jer jejaka di situ. relax ar man.. : :

topik kami pada hari itu berkisar kepada ANTARA PENYAMPAI & PENGHASUT, mana lagi KEJI?
ada jer hari tu aku letak status kat facebook.
memacam komen korang yer..

ada yang kata penghasut lagi keji dari penyampai.
ada yang kata sama-sama keji.

bagi aku la kan, at least pada experience yang aku dah penah lalui nie.
aku rasa apa motif ko menyampaikan kalau bukan tujuan ko nak menghasut?

alah kak… ko tau dulu si polan tu mengata ko gitu gini gitu gini..
ko jangan percaya la dengan si polan tu..
saya nie bukan apa, saya nie nak menyampaikan jer..

motippp???

ko tau, si polan ni dulu penah jer kutuk kau.
dia kutuk rambut kau. dia kata rambut kau macam orang tak mandi pagi.
ko jangan tanya dia plak. aku nie sampaikan jer.
mungkin dia gurau ke, taktau la kan..

bermotip la sangat kannnn….

so kesimpulannya, tak payah rasa diri baik sangat.
walhal ko pun sama jer naik mengeji orang gitu gini.
tapi asyik la nak kata orang lain jer yang tak betul.

konon kata dah lupakan, dah tak amik peduli.
tapi still ada peluang secebis, ko amik peluang tu nak membagi orang lain.
u know i know la kan…

to ikin & payiet, happy belated birthday..
to salimi, selamat maju jaya di tempat baru.

selamat maju jaya peginya. balun.

12 thoughts on “Antara Penyampai & Penghasut, Mana Lagi Keji?

  1. man tony malu malu kucin? propa ko kan nyah. haha
    penghasut ke, pengkeji ke, penghanj ke, sume ada sama hina dina dimata kami. Peace yaw

  2. haaa…. betul tu kite sokong…
    ok cadangan ditutup….. erkkk

    tp mmg pown, ape motip si penyampai tu menyampaikan kalau x dgn hasrat mau mencocok….. tol x mya 🙂

Comments are closed.