Tamatlah Sudah Riwayat Sandal Kesayanganku

korang,

sob sob sob…
sandal carlo rino kesayangan aku dah kojol.
kojol tak berapa nak kojol tapi kojol jugak lah…

yang sebelah kiri dah nak tertanggal tapak nya.
yang belah kanan dah tercabut tetengah nak selit jari tu.
sedih gila ok…

sandal nie aku beli tahun lepas.
raya tahun lepas.kira sandal raya lah. RM99 kat sogo sana.
sumpah sandal nie selesa gila.
ko jalan la berkilo kilo metrico pun. takde pun kaki ko sakit melecet ke hapa.

ok ok memang la aku ada wedges primavera ngan sembonia tu.
tapi tatap tak sama ngan sandal carlo rino nie oh.
patah tumbuh hilang berganti, so terpaksa lah cari sandal baru.
(pantun 2 kerat yang tak synchronize)

any suggestion tak sandal apa yang selesa?

20 thoughts on “Tamatlah Sudah Riwayat Sandal Kesayanganku

    • crocodile adakah crocs? ke lain.. matikla akak kekampungan..
      scholl akak tau.. hah tp tu la.. mahal..

      • dua2 ada kak..klau crocodile tu leh gak klau nk pakai g opis,ada yg jenis wedges.skang design brand tu dah byk n pelbagai..klau crocs ni sandals..nak pakai ngan baju kurung xsesuai la,tp pakai jenjln best…tapi2..mahal la..huhu..crocodile tu xmahal sgt, dlm 5o hengget pun bleh dpt

  1. kita pun sedey gak tetiap bulan gi beli kasut..tetiap bulan gak lah kasut kita kojol..agaknya kita beli mmg takder brand…huhu

    • kena beli sekali brand mahal la kot dik..
      tp tak tentu gak kan.. kdg2 mahal pun tak tahan lama..
      tensi tensi..

  2. hush puppies pun ok kak… x caya tanya k.red 🙂
    aritu tgk scholl ada sale..ala suma tg sale pun kan skang..
    sandal scholl from rm88 kalu x salah..
    n have pink kaler oso..
    ha mata terang je bila ckp pink kan?

    • hush puppies akak suka kalau sandal lasak2 jer..
      kalau sandal berlemah lembut cam kureng sikit..
      akak rasa cam keras jer..

      scholl ada pink jugak meh?
      harus terjah nie..

  3. ai pengguna scholl or comfit bata…uhhhh memang selesa dan ringan..jalan berkilo2 meter pun tk rasa penat..tapak pun tak rasa nipis haus dek panas..pijak jer rasa smooth jer..

Comments are closed.