Jualan Gitu Gini

tau lah skang musim bonus sana sini kan.
jadik jualan murah pun merata hala sana sini gak.
tapi sapa yang bonus kencang tu, syiokk la ko shopping sana sini.
tapi yang bonus ado ado tu, ko duduk diam-diam sudah la eh..
anggap jer tahun nie bukan rezeki ko yer..
bonus aku? err err… kita cerita kat entry lain la yo.

ok nie cerita pasal jualan kat ofis aku nie ha.
kat ofis aku nie semedang jer ada jualan jualan.
yang buat orang rambang mata sebab boleh bayar installment.
ko isi borang, zass zass boleh dapat barang yang ko idamkan.

tapi aku nie kalau boleh dah berikrar dengan diri sendiri.
kalau boleh laaa.. kalau tak boleh, errr tak boleh la…
kalau boleh namo dah la tambah tambah hutang nie.
siksa zahir dan batin oh nak bayar.
tetiap pagi bangun tidur asyik dok pikior hutang hutang hutang.
cemana nak bayar hutang. huhu…

tapi sebagai seorang manusia biasa, bukannya manusia luar biasa, harus ada juga keinginan nak membeli belah yer dok..
so inilah hasil pembelian masa jualan jualan kat ofis aku nie ha.

yang pertama nya buku cerita untuk yaya & caca.
memurah jer pun. takde mananya aku nak membeli memahal untuk dema.

kemudian aku saling terpesona dengan kain yang dijual di gaya warisan ini.
semua molek molek oh. dan kalau boleh nak borong semua.
tapi of coz la tak boleh kan.
so amik 2 pasang sudah. sepasang untuk aku, sepasang untuk mama.
warna setema. gabungan merah dan putih 🙂

pastu sudah terpedaya membeli 2 barangan masakan ini.
barangan masakan katanya.
satu bihun tomyam. orang keliling dok kata sedap sedap.
tu yang beli. ok ok la, takde la sedap mana sangat pun.
sedap lagi tomyam aku masak sendiri. heh.
pastu tepung goreng serbaguna.
nie kak as la kata sedap.
tak dapat dibuktikan lagi kesedapannya sebab belum try lagi.
esok dah try, aku jaja cerita kat sini yo.

tapi kan kan kan….
yang paling buat aku tergoyang iman ialah kamera nie.
harga sudah lupa tapi RM1000 ke atas la…
very the ringan dan selim melim.
pastu aku rasa cam ketinggalan gila sebab pakai kamera yang lens dia terjuluq keluar.
nak yang cam bawah nie ha.
baru lah stylo kan…

tapi macam aku kata tadi la, banyak lagi benda lain yang aku nak kena setelkan.
so haruslah simpan pendam perasaan dulu nak beli kamera nie.
hu hu hu…
tapi walaubagaimanapun, saya tatap bersyukur dengan apa yang saya ada 🙂

so amacam? banyak ke bonus korang dapat?

(mood kepochi sudah mari)

12 thoughts on “Jualan Gitu Gini

  1. bonus???jgn mimpi ler..mmg x penah dapat pun masa year end camni..keja kompeni melayu tp masa cino nak raya nnt dapat ler..tu pun klu ada rezeki…

  2. tahun nie dgn sadis nyer kite takde rezeki bonos! tapi rezeki berpihak pada en. teman.. alhamdulillahh.. dpt lah tompang sekaki! hehehehe…

  3. tahun nie tk dek..PM xbg..sob sob sob..tp dpt bantuan kewangan sikit..lepas arr jugak byr roadtax mati bln nie..alhamdulillah

  4. tkyah la beli sony cybershot tu cepat rosak and gambar I rasa tk berapa best. camera i yg touchscreen baru beli setahun dah rosak, and my fren pon ada gak cybershot zoom pon rosak juga.

    neway blogger tegar kan? beli compaq dslr highly recommended:D

    • tu la.. cina kat kedai kamera pun tak recommend beli sony cybershot itu.. huhu…

      DSLR ada my husband punya. tp yg biasa2 jer la..
      i nak kamera jugak yg kecik huhuuu

Comments are closed.