Berbincang Tentang Percutian

hari rabu lepas aku half day petang.
mau pigi servis myavi hoh. sudah sampai masa kena servis sebab dah menjangkau 80,000 mileage nya.
sebelum pulang, paksa paksa payiet & encik z lunch ngan aku dulu kat lanai sana.
so ke sanalah kita.

aku makan ini.
tak ingat namanya. tapi aku ingat memula dulu makan benda alah nie masa kat dome.
masa tu ngan lynda. cam terjakun jakun sebab first time masuk. heee kesian.

sesambil makan, sesambil kami berdiskusi.
diskusi tentang plan cuti cuti kami tahun depan. wuhuu.. best best.
harap harap tercapailah hendaknya.
first time nie payiet nak follow kitorang gi over the sea 🙂
ada sesiapa lain nak follow tak? hikss…

ini 2 orang lelaki yang saya hormat dan saya sayang.
walaupun dedua adalah porque, sorang kuat tarbiah.
sorang kuat menghanjeng, tapi tatappp saya sayang he he.

dan lagi yer, encik z ok ok jer aku kawan ngan payiet, so akak akak di luar sana, janganlah anda membz body gitu gini yer, dan paling penting takpayah la nak create story yang tidak tidak.
dosa tau mempitnah orang.

diakhiri dengan chocolate cake ice cream yang sedappp sangat nie.
niat awalnya memang nak belanja payiet la benda alah nie mandangkan birthday dia baru lepas tak sempat belanja apa.
tup tup aku ngan encik z yang bedal sampai licin.
em sorry nyah. nanti mek belanja lain ek…

dari lanai, terus berdesuppp ke perodua service centre kat jalan genting klang nun.
cek punya cek punya cek, ada masak elah sikit kat myavi aku tu.
absorber ngan melting? eh molting? eh taktau la apa namanya.
tapi gedebak gedebuk jadi RM1500.
hah RM1500???? gemparrrr….
ko jangan gila gila myavi.

ko tu myavi jer. bukan BMW 3 series apatah lagi BMW 5 series.
tapi menurut akak perodua tu, memang standardlah kereta dah 4 tahun.
mileage pun dah banyak.
ish takleh jadik takleh jadik.

tit tot tit tot call encik z. pong pang begitu begini.
akhirnya buat yang mana penting dulu.
segala absorber molting segala tu nanti nanti.
buat yang penting pun, total RM400++ okk..
kenapa kau myavi..
terus semangat nak cuti cuti tadi merundum.
sedih 🙁

10 thoughts on “Berbincang Tentang Percutian

  1. xkan absober rosak kut kak?tanya org lain dlu la..karang xpasal plak..
    klau keta dah 4thn pakai mmg mcm2 nk kena tukar..nak xnak kena buat jugak…kut nnt mati kat tepi jln plak

  2. Makasih sbb banjer saya makan. Sila booked tiket flite seawal minit pertama yer. Pape pon aku dah siap pangkah lam planner kihkihkih

    Ps: gilo ke hapa cas sampai RM1500?! baik buat pi mlancong :p

Comments are closed.