Sambal Udang Rasa Rendang

kalau tadi kisah breakfast, nie kisah dinner plak.
kisah lunch nan hadoo sebab aku lunch kat office makan beskot kering.
takpe, nanti boleh claim duit makan plus OT yehyehyehyeh.

kami dinner di madam lim’s di jusco au2 sana.
diet aku sudah lari ke sana ke mari sejak akhir akhir nie.
suka suka je melahap nasi memalam kan. no good no good.

saspek memakai tshirt yang sama membuktikan saspek berkerja membanting tulang dari pagi membawa ke malam.
tepuk tepuk tepuk.

air suam sorang satu.
ribena longan share berdua.
kekadang order air bebanyak pun bukan meluak nauu pun.
nafsu je lebih.
tengok ribena longan nie teringat william oh..
nakkkkkkk… tsktstsk…

nasi putih sorang penuh, sorang separuh.
lauk pun 2 jenis cukup. kailan ikan masin ngan sambal udang.
kat gambar menu tu diletak cam logo chef’s recommendations gitu.
tu yang aku kasik try jugak.
tapi rasa dia macam pelik ah.
bukan macam sambal udang biasa.

tapi dia adalah sambal udang lain dari biasa.
rasa dia ada cam rendang rendang sikit.
pastu ditabur plak daun.. ala daun apa ntah.
yang selalu kita masak rendang tu mesti ada daun-daun tu kita taburi.
tapi sokayy la boleh telan jugak.
kata tembolok raksaksa. so telannn…

ok dah tu jer. heeee…

10 thoughts on “Sambal Udang Rasa Rendang

Comments are closed.