Poyo lah Kau Farid Kamil

sebelum tu, haku mintak hampun yer pada peminat peminat farid kamil.
nie entry luahan perasaan sikit.
walaupun takde kena mengena dengan aku, tapi nak tulis jugak.
tak kira………*sambil hentak hentak kaki

aku rasa mesti cam ramai je dah tau yang farid kamil tak puas hati shamsul yusoff menang pengarah terbaik masa FFM hari tu kan kan..
ok isu nie dah lama. tapi aku nak tulis jugak.
tak kira…….. *sambil hentak hentak kaki

boleh tak aku nak kata si farid kamil to poyooooo????
sama je la ngan mamat khalid tu. siap nak pulang-pulang trofi bagai.
kenapa ko?
gamaknya farid kamil ngan mamat khalid nie memang bajet filem dorang stok terbaik habis la?
so bila shamsul menang, ko sudah panas hati? begitu?

belajar tinggi tinggi, bukak la minda sikit farid kamil ooiii…
menang kalah kan adat pertandingan.
lagi pun memang best apa filem evolusi kl drift 2 tu.
ko pun berlakon jugak kan…
lain la kalau filem cam haram, tiba-tiba dapat pengarah terbaik.
tu memang patut la kena maki.

pastu si shamsul tu kawan baik ko apa.
ok baik tak baik aku taktau la. tapi kawan la kan?
ko patutnya happy la dengan kemenangan kawan ko.
mungkin bukan rezeki ko nak menang.
lagi pun filem samseng jalanan ko tu memang ke laut pun.
ntah apa yang samseng aku pun taktau.

pastu siap farid kamil kata apa, wartawan yang jadi salah sorang juri FFM tu.. dipanggil B A N G A N G?
weyyy… dah habis fikir ke nak kuarkan statement gitu farid kamil??
sesedap tekak jer panggil orang bangang kan..
seriyus la, wa hilang respek sama lu bai…

bila shamsul yusoff hantar sms tulis baik-baik.
taknak panjangkan persengketaan, taknak gaduh.
pastu si farid kamil bagitau media plak kata shamsul sms sms dia.
walhal member tu hantar molek molek.

i paham perasaan u shamsul. sebab i pun pernah alami perkara begini.
i hantar sms baik-baik. pastu sms i tu dimanipulasi oleh pihak lawan.
terluka i masa tu. tapi sekarang, boleh jalannnnnnnnnnnnnn…
wah tetiba mak teremosi lebih

dan yang paling tak boleh bla bila farid kamil kata apa tau.
yang buat apa dia nak jeles dengan shamsul.
shamsul yang patutnya jeles dengan dia sebab dia dah bercinta dengan diana danielle.
herloooooooooooowwwww????
farid kamil kenapa ko? meletup nau ke diana danielle tu? ok ok memang meletup la.

tapi kalau shamsul nak, sekali petik 100 mari okkk…
takder der nyer dia hadap ngan diana danielle tuh (wah pandai-pandai lagi aku)
maksud aku cam takde kena mengena tetiba ko nak petik nama diana danielle dalam ini gambar kan..

kesimpulannya, aku dah tak minat farid kamil.
aku sudah laju laju UNLIKE dia kat facebook.

dan kepada syamsul, teruskan mengarah filem filem yang best.
ai sentiasa menyokong u dari belakang, depan, kiri dan kanan…

dan kepada zed zaidi yang konon konon nak jadi orang tengah, aku rasa rentikan je lah. banyak bahananya jadi orang tengah.
nanti dema dua berbaik, ko jugak yang di’bahan’kan.
aku dah pernah kena oh!!!

30 thoughts on “Poyo lah Kau Farid Kamil

  1. tak silap saya. dorang ni tak puas hati pasal juri. i mean, juri2 yang buat keputusan tu semua, semuanya tak arif tentang filem. bukan pasal pemenang sebenarnya. pasal juri. correct me if i’m wrong. tapi yang itulah yang saya tau sebenarnya.

    macam kau jadi juri untuk pertandigan nyanyian tapi kau ni sebenarnya peguam syariah. centulah. haha. lari sangat kot contoh ni.

    no good. no good. =)

  2. Hmmm..malas nak amek tahu pasal diaorg ni. Ntah apa2 ntah. Saya setuju kalo zed zaidi tu takyah masuk campur nak jd org tengah.

  3. 1. Farid Kamil mental problem
    2. Syamsul kalau menang sekali pon, rilex beb
    3. Mamat khalid hentikan berangan ko yang tak berkesudahan, dah kertu pon nak emo emo
    4. Zed Zaidi kalau nak jadik pengadil pi padang bola

    Akhir kata, dah nama nya semua pelakon, pasti la porpaganda melebihi realiti, sekian huhu

  4. “dan kepada zed zaidi yang konon konon nak jadi orang tengah, aku rasa rentikan je lah. banyak bahananya jadi orang tengah.
    nanti dema dua berbaik, ko jugak yang di’bahan’kan.
    aku dah pernah kena oh!!!”

    yes zed zaidi.. dgrlah kata2 kitorang yg dah penah kene ni.. x pasal2 je huhuhuuhu

  5. ishhh mana akak tau citer nie erk…sy tak pernah dengar pun yg farid kamil tak puas hati dgn shamsul..by the way sy mmg tak minat kat farid kamil sejak dulu lg bertambah tak minat bila dia kata Adnan Sempit arahan ahmad idham tue menciplak citer dia samseng jahanam (saja jer tulis cmnie)ishhhh…tak masuk dik akal tul la..sejak tue i know dia nie over acting and propah jer lebih…bt sy pn tak brapa suka shamsul tp better shamsul lagi la dari farid kamil yg perasan bagus tue

    • laa kan dah bertebaran dalam paper n melodi dik…
      dedua pun dah ditanya psl benda nie..
      lepas tgk sesi wawancara tu la akak yakin FK tu terhapa..
      sekian pendapat akak

      • hehhehehehe saya ketinggalan la nie….huhuhuhu asik mengahadap blog jer…paper and tv dh tak tgok…beutifulnara tak kuar lak citer nie…ke saya terlepas lagi….huhuhu

  6. Maya…. kerana seorang perempuan bernama diana danielle dua sahabat bersengketa…. sorrylah bagi saya diana danielle tuh biasa2 jer…. tak cantik mana pun…met her live… biasa jer…. propa jer lebih reality dia tidak seperti apa yg dipertontonkan pada awam…. si farid menggelabah takut diana beralih arah…. common lah klau si syamsul yg telah membantu si diana utk bertapak dlam dunia seni pun pernah dinafikan sebagai kekasih…..tak hipokrit ker tuh……?????? padahal sebelum tuh bukan main lagi berdating bagai… sorry lah yer…. i memang tak de respect dkt si diana nih…. lagi lah bila my own friend penah terkena dgn perangai dia yg hhhhhhmmmmmm…. mcm tuuuuutttt………

      • hi maya… you can say that… i confirm menyampah dengan minah gedik nih… perangai gedik dgn jantan tuh memang dah sebati dgn dia gamaknyer…. isshhhhh… maaflah i kalau pasal minah nih memang berbulu….

Comments are closed.