Lewat Semesta By Randy Pangalila

sapa nonton drama cinta kirana, angkat keyboard!
sapa yang tak nonton dan tak tau menau pasal drama cinta kirana nie, nasib ko la labi.
sebab aku nak cerita pasal cinta kirana nie.
setiap isnin – jumaat, jam 6.30 petang di astro ria.

aku layan drama nie start masa bulan puasa hari tu lah.
sebab masa bulan puasa aku tukar flexi hour 8 pagi balik kul 5 petang.
drama nie plak start kul 6.30 petang.
so memang sedang molek la sampai rumah masak-masak segala.
pastu mengadap tv.

tapi sekarang dah jarang aku nonton oh.
sebab balik pun dah kul 6 petang. kadang-kadang lambat menganjak ke kul 7 malam.
nak tunggu ulangan kul 11 malam bapakkk la haihh malasnya.
so memang ada skip skip jugak.

walaupun drama nie cam panjang meleleh leleh tapi aku jamin ramai gak yang dok mengadap kan…
aku plak suka nonton sebab si galang pangalila / randy pangalila tu yang jambu.
cair oh nengoknya.
aku suka je mamat jambu jambu nie.
dan of coz nia ramadhani aka kirana yang putih gebuss itu.

tapi yang sebenarnya aku nak share lagu yang aku tengah gila sangat-sangat sekarang nie.
lagu nyanyian galang aka randy pangalila nie ar.
tajuknya lewat semesta.
best bangatttttttttttttt oh…
nie aku dah tempek youtube untuk ko tengok.
kalau office ko block youtube, tak dapek la nak nolong eh.

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/1C3UNQUB8iI?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”><embed src=”http://www.youtube.com/v/1C3UNQUB8iI?version=3″ type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” width=”640″ height=”390″></object>

EDITED : ek eh kat rumah elok jer keluar youtube nya.
nie bukak kat office keluar coding je plak. apakah????
hah kantoi bukak blog kat office! la la la la…
nantilah, balik rumah aku godek lain yo..

ini liriknya.
very the puitis ok. me loike.

satu kata bertulis cinta
telah merasuki
tak urung cinta tersentuh
hanya ku rasa

dan jika wujud yang menjelma
pada sebentuk hati
bukankah itu amanah
dari yang kuasa

menjaganya, menjaganya

wahai insan yang di sana
mungkin saja ini kau dengar
melewati semesta ini
aku sampaikan

begitu ingin berbagi batin
mendengarkan asa di jiwa
oh tuhan pertemukan aku
sebelum hatinya beku

nie plak kalau ko nak download.
ko KLIK SINI dan sila lah menghayatinya.
mungkin dengar sekali tak berapa dapat hayati.
ko dengar lah lapanploh kali.
dijamin mesti ko akan jatuh hati chenta jugak..
perchayalah….


8 thoughts on “Lewat Semesta By Randy Pangalila

  1. citer ni? lisa layan ramai2 kat umah mak setiap sabtu marathon dia…mmg best…menyampah dgn riana ngan mak dia yang sewel tuh..kirana dan galang tetap mantop kak..

  2. aku adalah fanatik dgn citer cinta kirana ini….hehheeheheh…. lau termis tgk siang…. sanggup tunggu ngah mlm tgk ulang tayang…hehehehe

Comments are closed.