Ke Nilai 3

cuti deepavali hari tu aku ngan adik beradik kandung aku ke nilai 3 sana.
memula memang takder apa plan pun hari jumaat tu.
kaklong call pun dah kul 3 petang gitu.
so mandang memang takder nak buat apa, so zass je la dengan plan itu.
gi LEP sana. gi naik satu kereta je. kereta adil.

tujuan utama ke sana sebab mau survey dan beli dulang hantaran adil.
yer, adik bujang aku nan sorang tu udah mau kahwin uolls.
tapi idok ler kahwin terus. mau bertunangan dahulu.
insyaAllah bulan depan.
tak sampai sejam perjalanan. selamat sampai.
so kita nengok-nengok mana berkenan.
aku follow jer. keputusan mutakhir di tangan kaklong dan adil.


: : caca yang menyibuk dan mulut pot pet tanya itu ini : :

penat dok jalan sana sini, dia pau ayah mi dia 3 ketul hotdog.
dah selamat makan 3 ketul hotdog tu, boleh dia kata ‘mommy, caca rasa macam lapar lagi la’.
heyy… kuat makan awak kan..
mommy seketul hotdog tu pun belum tentu lalu tau.. heh.

caca yang sangat manja dengan ayah mi nya.
dan juga kuat pembuli.

sebab dah petang, so cuaca pun cam molek jer.
takde la memanas seperti ko pegi kul 12 tengah hari gitu.

di kedai nie berjumpalah dengan dulang hantaran yang dicarik.
nak ada pemegang lah. nak ada kaki lah. macam-macam kann…

masa kat sini, aku ada nampak satu karpet warna pink.
lawaaaaaaaaa…
memula dia letak harga RM380. pastu leh kurang RM280.
pastu leh kurang lagi, jadi RM250.
nak nak nak… tapi itu lah dia… kewangan tak mengijinkan. tsktsktsk…

usai maghrib, kami gerak gerak gerak khas.
tapi mau dinner dulu. lalu mencariklah restoran yang diberi nama lima dulang cafe.
zassss….

10 thoughts on “Ke Nilai 3

  1. dolu masa gie nilai cari benda2 alah utk wat hantaran gak….nyampes siap kene warning tk leh abek gambo..dorang tak mau kita ciplak…ape kes kan..huhuhu cedehhh

  2. Kak Mya,

    Salam perkenalan…..

    Kak kem salam kat Adil tu ye…
    Telek punye telek cam kenal je si Adil tu… ghupe-ghupenye Mahathir Mukhtar. Memang kenal sangatla…. Ex-classmate (SMDB)…

Comments are closed.