Happy 6th Birthday Yasmin!

nasib baik sebelum majlis start, letrik dah ada balik.
tu pun encik z yang jadi electrician.
terer jugak laki aku tu dok gebek gebek kotak suis.

kita mulakan dengan caca yang sedang bermain buih buih belon.
lepas dia tak larat tiup, dia paksa-paksa aku ngan encik z plak tiup. heh.

diikuti dengan gambar orang bengang sebab kena paksa pakai baju pink.
aha, kali nie tema pink pink.
biru dah pernah, oren/putih dah pernah, merah hitam dah pernah, purple/putih dah pernah. so ini kali pink yerh.

gambar senget benget sebab disnap oleh yaya.
belasah je la. janji ada gambar berdua kan..


: : bapak-bapak dan anak-anak yang sokmo ceria : :


: : nenek nenek ibu ibu dan anak anak yang fink fink karer : :


: : ayah yang dibuli : :


: : birthday girl : :

dah siap semua, kami pun menunggu tetamu datang.
aku ajak diorang datang seawal kul 12 tengah hari.
tapi santak ke pukul 1 tengah hari, takde sorang pun muncul.
haruslah gempar kan…
mana nak tau semua sabotaj aku semua namo datang. heeee…

tapi akhirnya kul 1.30 tengah hari gitu, tiba lah tetamu yang pertama.
tapi kasik tayang muka anak-anak dia dulu.
kenal? tak kenal? ok tunggu nanti aku cerita.

pastu dengar orang bagi salam.
wah! kaktin dan anak-anak. tak sangka dia datang sebab dia dok kata 50-50 coz encik nahar kerja.
tapi berkat kecekalan seorang isteri, ibu dan kawan, sampai jugak dia.
tq kakak!
tapi tak boleh bla nya aku terlupa nak snap gambar together-gether dengan dia. boleh? *&^%#&&#@^^&*#()@..
i’m sorry kak.

eh lupa lak, kaktin siap datang bawak makanan lagi.
buatan sendiri. kelas ko kak… tq tq bangat..
eh, pinggan aku tak pulang lagi????? matikk laaaa…

dipendekkan cerita, majlis pun bermula.
nyanyi lagu birthday, tepuk tepuk, potong kek.
jelas terpancar kegembiraan kat muka anak dara aku tuh.
bila anak gembira, otomatik mak pun akan????
yer, gembira.
pandai anak-anak…

sib baik ada sekeping abang long snap gambar kami 3 beranak.
boleh plak lupa jugak nak snap gambar bertiga.
apa ke he nye yeop asyik terlupa sesajorkkk oiii… dushh dushh…

10 thoughts on “Happy 6th Birthday Yasmin!

Comments are closed.