First Makan-Makan

first makan-makan di department baru.
berlaku 2 minggu yang lalu.
astaga. penyakit malas tegar semakin menguasai diri ah.
penyakit malas nie memang tak dapat ditolong kan.
tiada siapa yang boleh menolong mu selain dirimu sendiri. ewah…

menu.
ada ayam rendang.  ada sambal udang. ada ikan asam pedas.
ulam ulaman.  ikan masin.  sayur kobis.  sambal belacan.
buah oren.  dan agar-agar.
semua pun adalah mantop mantop belaka. begini!!!

di hari kejadian, kami bermerah-merahan.
sporting gila oh mereka. semua pun ramai pakai baju merah-merah.
meriah uolls…


: : kak sham yang ramah tamah : :


: : antara yang bermerah : :


: : lagi bermerah : :

dan bagi ko terliyor sikit.
nie yang dalam pinggan aku.
setappp oh. tapi aku makan 1 round cukup.
bukan malu ke hapa, tapi ingin kembali menjaga diet. begitu.

so far so good. officemates aku nie semua baik-baik.
semua ramah tamah dan sangat bantu membantu.
masa mula-mula masuk jer aku ada ‘pelik’ sikit ngan sorang staff.
tapi bila dah lama-lama, try ikut rentak dia.
okey jer kot.
bak kata orang putih, if you can’t beat them, join them! wewit!!

12 thoughts on “First Makan-Makan

  1. maya…awak nampak merah .. eh eh tak .. nampak kurus hokeyyy….!!!….sangat jeles..sila kongsi rahsia anda menjadi kurus walaupun 4 hari makan daging korban tanpa henti 🙂 ….

Comments are closed.