C3 Kensel. Kita Beli E5

kalau sapa friends ngan aku kat facebook mesti perasan kot status aku pasal handphone baru aku.
memula aku memekak mekak kata nak beli C3.
kemudian sudah tukar pendirian menjadi E5.

alah, tapi kalau ko tak friend ngan aku kat facebook pun, ko still leh baca status aku. aku tak private pong.
tapi motip nak baca status orang walaupun tak friend?
teeeeeeeeeeettt…

ek eh macam pernah ku tulis ayat di atas..
lepas tu, pihak lawan tinggal komen.
pastu meroyan sebab aku tak approve.
pastu mengata ngata ‘seseorang’.
tapi di dunia nyata still friend friend dengan ‘seseorang’ itu.
pastu remove aku dari facebook.
pastu hantar aku email berantai.
adakah sejarah akan berulang? lantakkk…

tambah lagi. pastu buat mesyuarat tingkap.
mengumpul semua pihak lawan.
kata aku gaduh dengan raaaaaaaaaaamai orang.
kalau kata aku gaduh dengan raaaaaaaaaamai orang pung, still aku ramaaaaaaaaaaaaai kawan.
kalau sapa nak kawan, meh sini kawan.
sapa taknak kawan, pi melingkop ko sana.
apa aku kisah?

astaghfirullahalazim…… *betulkan serkup kepala siti nurhaliza

ok kita teruskan.
seminggu lepas aku gi ke midvalley sana.
dengan satu harapan, satu tujuan.
membeli handphone nokia C3.
tapi malangnya C3 sudah habis di pasaran.
kalau nak, kena tunggu yang taktau bila.

tapi masih menaruh harapan tinggi, aku ke pavilion.
pun C3 nan adoo.. tsktsk..
tapi adik penjual yang comel bernama emmy itu pandai memujuk aku sehingga aku saling terpesona lalu terpedaya.
pong pang gedebak gedebuk bagai, akhirnya beli lah E5. nyehh..

budak emmy nie very the berpengetahuan tinggi pasal semua handphone nokia.
pastu ko tanya apa soklan pun dapat dijawab dengan tahap confident yang tiada ragu-ragu.
syabbas dik. awak memang sesuai dengan kerjaya ini.

dipendekkan cerita, urusan jualbeli selesai dan bertukar tangan.
duit juga bertukar tangan. RM830. huksss…
kemudian bergambar bersama sebagai gambar pertama heh.

menjakun tahap langit ke 7.
ko bayangkan, sebelum nie aku pakai handphone nokia jugak.
tapi handphone zaman sebelum masihi.
selalu aku dikejji oleh rakan sebaya maupun tidak sebaya.
terhiris hati tau… sob sob sob…

pastu balik siap request ngan encik z nak gi tempat makan yang ada wifi.
so ke mcdonalds jalan pahang kita.
try test wifi. heee.. suker sukerr…

inilah dia handphone baru saya.
sama jugak la macam handphone nokia E5 yang lain.
aku tengah dok explore lagi segala macam kelebihan yang ada kat handphone nie.
aku nie memang buta bab-bab handphone gadjets segala..
kesian kan.

lihatlah dunia, akhirnya aku sudah bertukar handphone.
yuyuyuuuuuuuuuuu…….

18 thoughts on “C3 Kensel. Kita Beli E5

  1. akakkkkkkk… org pon saling terpesona dgn C3.. tapi mesih belum ketemu di pasaran..
    Tp E5 pon ok gak tuuu.. mantoppp la hakakkkk!!

  2. Ahad bru servey2 nk beli C3..last2 terpandang E5..hati sudah terpaut..tapi tunggu dalam seminggu nih bru leh wat keputusan…kat sini stok C3 ok ler plak..ada 3 kaler, pink, hitam n gold…masa ai belek2 test mengetes C3..ai terfikir kat u..nih kalau mayah sopiah tengok sure beli…pinky kan..mmg cantekk! 80% berkata2 nak E5…lalalalla. 😉

Comments are closed.