AidilAdha’s Eve

nak jugak buat style style omputih kan.
tulis aidiladha’s eve. alah… macam christmas eve tu. hikkss…

hari selasa tu aku gi kerja naik motor.
yer of coz ngan encik z. takkan ngan encik a, encik l atau encik y pulak kan.
lama oh tak naik motor sebab motor encik z dah 3,4 bulan rosak.
ntah aku pun tatau apa rosaknya.
tapi nie dia baru baiki, tu yang menunggang motor kami.
lagi piula sepanjang minggu lepas encik z masuk office kul 7 pagi.
kena keluar rumah awal lah nak elak jem sana sini.

yang tension naik motor nie pertama tamanya of coz la bau asap.
so kental aku pakai sweater yang tebal, nak elak bau asap la konon.
kemudian kaki adalah lenguh nak nak bila pakai heel.
hazabbb nak kontrol kaki supaya statik.
pastu bila bukak helmet, rambut adalah bengkang bengkok sejibik macam iklan rejoice nun.
propah la kau kata pakai rejoice rambut tak bengkok kan. heh.

tapi dari semua semua tu paling sakit jiwa bila encik z dok bebel bebel kata aku duduk menyenget.
bahaya tau tak awak nie dok senget ke kiri, senget ke kanan’
helloooo… aku dah sehabis baik duduk molek molek tau.
sampai sakit pinggang pun aku statik jer.
sesuka ko kata aku dok senget benget kan. *&^%$$#%^**(((##(*@

balik kerja hari tu, kami ke the mall.
ada hal sikit. kemudian ingat nak terus balik.
nak la feel feel malam raya kat rumah kan.
tapi hujan melebat oh..
takkan nak redah. so melepak la kejap kami, last last kata jom je la dinner terus.
ke garden cafe, makan nasi + sayur taugeh + daging sizzling. sedap…
dah banyak kali aku makan kat sini. so takde la hairan bin ajaib akan kesedapannya.
kalau tak sedap, haaa baru harus hairan bin ajaib.

hujan dah rebas, baru bergerak pulang.
malam tu takde buat apa. nonton tv, online kejap.
pastu call yaya.
dia wish ‘selamat hari raya mommy’. haisshh.. sebak sungguh…
tsktsktsk…
semoga pengorbanan kita ini berbaloi yer sayang..
mommy love u.. always.

8 thoughts on “AidilAdha’s Eve

  1. sedoopnye kak.. dni lom bekpes lom lunch lom brunch dan segala bagai. tunggu nak dinner je ni… hari ni banyak keje betul. nak makan pun tak sempat. badan dah lemau ni.. sempat minum berbotol air mineral je. sobss

Comments are closed.