Selepas 5 Tahun 8 Bulan

sorry la ek coz buat ko penasaran dengan entry aku lately nih.
expecially entry ditinggal dan meninggal tu.
takde orang yang meninggal dunia eh. itu tajuk sajorkk.

i am leaving my current company.
so no more secconded. i am going back to HQ.
tapi still dengan post dan gaji yang sama yer anak-anak.
belum layak lagi nak naik pangkat ke hapa.
bezanya, i am serving new boss gitu.

ada ke orang ingat aku berenti kerja?
ajerrr gilerrr nak berenti. habis hutang berkepuk-kepuk kat sini sapo nak bayarkan? laki mak bukan manager apa lagi director yer.
sila bayar hutang ko sendiri gittew..

before this kan aku jer ditinggalkan.
kak as, netty, sham, rezal, hasinah..
so ini kali aku plak yang meninggalkan.
tapi the feeling tatapp sama gittew.

5 tahun 8 bulan aku kat tempat lama. dengan kawan-kawan, dengan boss.
nie nak mulakan balik dari zero kat department baru.
mesti ada kekok di sana sini yer dok.
tapi alah bisa tegal biasa.
harap-harap kat tempat baru, kerjaya aku akan lebih gemilang, cemerlang dan terbilang.

insyaAllah. amin 🙂

P/S : hari nie hari pertama di tempat baru oh…

26 thoughts on “Selepas 5 Tahun 8 Bulan

    • mau tak sehaluannya.
      siap sama blok lagi.. beza 6 tingkat jer. senang aku nak monitor muahahhaha

  1. xpe…sesuatu perubahan itu akan lebih mematangkan fikiran..
    (chewah…tetiba matang la pulak haha :D)

  2. gud luck dtempat baru..semangat baru suasana baru..aku jugak yang bertapa dekat 11 tahun kat sini..sayang nau nak lepas kan aku kutt..hahahah

Comments are closed.