Review Dari Blog Kie-Yu Pulak..

kali nie aku nak share-share ngan korang review dari blog kie-yu plak.
aku sewa tapak kat blog dia 2 bulan. sama macam kat blog dni & zie.

ada orang tanya aku, perleww ke nak sewa tapak bagai ni?
hello dik non.. gini la caranya kalau ko nak promote blog ko..
selain dari blogwalking dan ping kat innit, twitter, facebook.
sewa tapak nie pun salah satu cara promosi jugak.

tapi harus lah aku pilih yang harga mampu milik.
mampu milik kata ko normaya. dah macam nak beli rumah plak. hehe..
cam blog dema bertiga nie.. sewa antara RM5 – RM20.
see… mampu milik maaa…

aku kan nak jadi blogger tegar. so harus promosi secara haibatnya..
nak balik modal beli dotcom, beli header. begitu.
lain la ko punya blog memang dah hits mencanak-canak.
ko takyah promote pun memang orang berduyunnnnn tiba, then sokayy laa..

banyak lagi idea aku dah ting ting kat kepala aku nie.
nak buat cenggini, cenggitu.. harap-harap menjadi la semua.
aminnnn…

ok jom baca review dari blog kie-yu pasal blog aku.. 🙂

Blog Maya Dot Com

Sis Maya siapa yang tak kenal? Ishh..rugi tau. Beliau selalu featured dekat belog feymes satu Malaysia juga merangkap idola R4T sepanjang zaman iaitu mak merah. Beliau juga salah seorang orang kuat gitu. Ouh! Kak Red siap mention nama dia tau. Bertuahnyaa..

Lawa kan header belog sis Maya? Icon family tu melambangkan keluarga bahagia beliau lah yek. Seorang suami (memanglah!) dan seorang anak perempuan yang comel, Yaya!

Entri latest sis Maya cerita pasal kunjungannya ke open house redmummy baru-baru ni. Seronot weh siap dapat invitation lagi. Jom baca cerita sebenar kat sini: Open House Red Mummy. Ekceli sebelum ni pun sis Maya pernah menjejakkan kaki ke sana. Boleh juga baca di sini ye : Ke Rumah Kak Red.

Sis Maya juga ada belog lain, bukan satu tapi 2 belog yang berdomainkan blogspot.

  1. http://myasefia2.blogspot.com
  2. http://myasefia.blogspot.com
Klik satu-satu kalau nak mengendap. Hee. Peribadi sis Maya ini sangat menyenangkan dan tak sombong. Walaupun dah lama blogging tapi dia maintain cool jek. Takdelah gebang sana-sini ‘Ai dah blogging 5 taun yuuuuu!’ Eh! terlaser pulak.
Gambau real keluarga sis Maya

Sis, curik gambar raya ni yek, mintak halal. Serba merah gitu. Nak baca cerita raya beliau boleh kelik link biru. Akhir kata dari sis Maya yang aku kopipes dari side bar beliau:

I believe in my silence, I am still approachable as human, as a fellow woman and as a neighbour. I believe that time is the mediator in friendships and such…

For I am no snob nor do I intend to be one. Know that smile aren’t the only I’m keen on exchanging. Forgive my grotesque aloof cold manners, it its always difficult for me to start a decent conversation.

Blame my mind, not my heart…..

Terharu sis Maya sudi beriklan kat sini. Satu penghormatan buat R4T.

oh ya, link bloggers yang buat review pasal blog aku nie, hari tu aku letak kat sidebar kiri atas.
tapi sekarang aku dah campak semua kat link TENTANG SAYA tu.
so kalau nak baca, leh klik sana ek..