Kinabalu Pine Resort

kat kundasang aku sefamily stay kat kinabalu pine resort.
tapi jangan ko tanya macam-macam plak pasal resort nie.
sebab aku dok sini pun atas belas ehsan company aku.
dapat corporate rate.
so kalau ko nak tau further pasal kinabalu pine resort nie, ko gi je website dorang. okehh??

molek sampai, yaya pun terjaga.
terus check in.
masa nie hujan renyai renyai so kesejukan adalah melanda.


: : jangan ikut aksi nie. menonggeng adalah makruh : :


: : aksi ini boleh diikut. aksi menongkat jamban : :

bilik dia kecik je. standard room.
itu takpe, leh terima lagi.
tapi yang tak berapa boleh nak terima bila siaran tv ada 2 je.
tv1 ngan tv2. tu pun tenggelam timbul tenggelam. sadis.


: : ek eh rozita che wan : :

hujan hujan gini, kalau dapat pekena air panas layan jugak kan.
so dera yaya buat air.


: : 2 nescafe panas. satu sabah tea siap!! : :

lepak minum air panas kat luar bilik.
sambil pose pose berangan.


: : aksi poyo singer menawan keluarga bahagia : :


: : pandangan dalam bilik dari luar bilik : :

pukul 5 petang gitu kami keluar cari dinner.
sebab sini kan gelap cepat.
kira kul 6 petang sama cam 7 malam kat semenanjung.
so better keluar cepat cepat cari makan sebelum hari gelap.
takut la oiii dah ler atas gunung, jalan berliku, tengah hutan lagi.
macam macam boleh jadi oh…

berlatarbelakangkan pokok pokok pine yang meliuk lentok ditiup angin.
sejajar dengan namanya kinabalu pine resort.
jika pokok kelapa yang meliuk lentok, pasti resort ini diberi nama kelapa pine resort. (percubaan membuat lawak bodoh)

kami ke pekan kundasang. sekentut jer dari kinabalu pine resort tu.
very the small pekan.
nampak ada kedai mamak. so terus ke sana sajorkk.

aku order mee goreng basah untuk yaya.
tup tup datangnya mee sup.
bila aku tanya, katanya ini lah mee goreng basah.
wuwuwuwu. lain yer istilah mee goreng basah kat semenanjung ngan kat sini eh?

lepas makan, gi kedai runcit jap beli benbarang sikit.
pastu terus piulang ke resort.
malam tu semua tidur awal kerana kecapekan. zzzzzzzz…..

20 thoughts on “Kinabalu Pine Resort

  1. mya, ni dkt ngan kiram’s village cabin ke?? [ke mmg pegi kek situ??] huhuhu… ade terbaca kt 1blog, kiram’s nie cntk…. 🙂

    owh, BNM ade resort sana gak ekk

    • errr tak pasti la plak dekat kiram’s village cabin ke tak.
      i pun main ikut je map yang diberikan huhu

  2. wah bestnyer gie sabah! I dah ade plan nak ke sini! tapi lom set biler nak peginyer! hehehe.. Share2 lah banyak gambar & cerita lagi yer! 😀

Comments are closed.