Di Hari Yaya Muntah Muntah

ni citer sehari lepas kitorang balik dari KK.
sampai jasmine kul 11 malam gitu.
wash up sikit, pastu semua kebabom tidur.

kul 1.30 pagi, dengar yaya dok merengek-rengek. pastu nangis.
aku pun cam tanya la dia napa napa.
tetengok dia udah muntah uolls. dah penuh muntah kat bantal ngan tilam cadar.
adehhh..

aku bangunkan dia, basuh badan dia pastu alih tempat tidur.
sebelum tu dia tidur ngan aku dalam bilik aku.
abih dah tilam penuh muntah segala, so kena la tidurkan kat bilik dia.

pagi esoknya, dia bangun nangis nangis lagi.
tetengok muntah penuh atas tilam dia plak.
adoihh.. sian nya dia. aku saspek dia udah kena food poisioning la.

so apa laga, EL la aku pagi tu. tapi kemudian EL bertukar MC sebab aku pun sakit perut cirbir oh.
ke klinik berdekatan kita.
sib baik tak lama sangat tunggu.
lepas setengah jam, setel semua.
6 botol ubat kooo yaya kena makan.

terus zass ke oldtown white coffee untuk breakfast.
nak suap yaya bubur, tapi takde plak bubur kat sini.
doktor suh makan bubur ngan roti je.
sementelaah takde bubur, aku bagi dia makan roti.
baru 2 gigit, muntah lagi.. adehhh deh…

try bagi dia makan mee apa ntah kat bawah nie.
macam mee maggie perisa sayur.
ada sayur, telur ngan hotdog. ok lulus.
yaya makan tak muntah.

tapi katanya kepala dia pening. cam pusing pusing.
perut pun sakit. tu yang dia dok baring je masa tengah makan tu.

lepas bayar RM31 untuk hidangan tak seberapa tu (bapak mahal kan), kitorang gi kedai frame. nak framekan lukisan batik yang yaya kaler masa kat sabah hari tu. cam besa lah, cerita tu entry lain nooo…

dari kedai frame, gi kedai runcit nak beli 100plus untuk yaya.
beli la barang dapur sikit, ingat balik nak masak bubur ke. sup ke.
lepas minum 100plus tu, yaya terbelahak lagi dalam kereta uolls.
adoiiiyaiiii… napa anak aku nie…

balik jasmine, mandikan dia apa semua.
pastu suh dia baring je lah. aku masak sup.
lepas makan, terus dia terlena 2 jam gitu tidur.
iskk..
confirm kena food poisioning nie.
aku saspek seafood yang kitorang makan kat sabah tu la.
sebab kaklong ngan adil pun kena gak muntah cirbir.

nasib nasib…

20 thoughts on “Di Hari Yaya Muntah Muntah

  1. hati2 skit kalau mkn kat sini..tahap kebersihan diragui selalu..masa anak akak kena tahan kat wad ari tu actually akak n hubby tgh diserang demam menggigil n cirit-birit..doc suspek anak akak kena kepialu tp takde kuar rashes..kejadian berlaku lps kitorg mkn ikan bakaq kat sandakan, SABAH….

  2. kak waktu saya g sabah pn kitaorg kene food poisining gak… abis satu team kena muntah2 siap kena balik naik ambulance lagi… sian kat yaya…

Comments are closed.