Sengal Punya Mertua. Porque Punya Suami

malam tadi aku nonton cerekarama tv3 tajuknya kemaafan yang tertangguh.
rasanya ramai gak kot korang yang nonton sebab aku letak status kat facebook, ramai je komen komen emosi cam haku.
kalau yang tak nonton tu, rugi oh korang.
terbaik oh cerekarama nih. kudos to fairuz loy dan enuja productions.

10 tahun oii tak dapat raya pertama ngan mak sendiri.
gila kentang ah si tina nie. aku jangan kata 10 tahun, setahun pun belum tentu.
kui kui kui..

tapi memang selalu gitu kan, bila mertua baik, menantu pulak jadi hantu.
bila menantu baik, mak mertua plak cam *&^%%$%^&*(.

cuma yang aku tak paham, si suami tu apasal jadi tunggul haaa?
kena mandrem ngan omak nya ke hapa…
tak kesian ke kat bini. omaknya udah layan sama macam orang gaji.
gila betul.

masa nie penat aku berdialog ngan encik z tanya dia begitu begini.
encik z kata boleh jer kalau si suami nak bagi wife dia balik kampung.
lets say suami tu kerja tak boleh cuti ke hapa. dia boleh je bagi izin si isteri balik.
takpayah tanya mintak permission mak dia pun.
kuasa kat tangan suami maaa…
walaupun nama nya mak, tak semestinya 100% mak tu betul.

pelakon semuanya terbaik wokkk…
masing-masing semua bawak karakter begini!
dah la eira syazira tu memang muka stok stok sedih.
dengan suara dia macam nak nangis tu. memang simpati habis.

aku punya emosi semalam sampai tarik tarik rambut encik z.
sampai gigit gigit lengan dia. tension je pakcik tu.
ishhh tapi geram betul oiiii…

cuma ending nya cam kurang tragis. patutnya buat mak mertua dia tuh terseksa lebih lagi. contohnya cam sakit sorang-sorang dalam rumah ker.
perompak datang rompak rumah ker.. benda2 gitu laa.. baru dramatik lebeyyy sikit. ini mati kat tangga cam pose pose je. heh.

agak-agak korang yang isteri-isteri nie, ada tak ciri-ciri cam tina?
kalau ada, memang aku tabik spring toingg toingg toingg arhh…

8 thoughts on “Sengal Punya Mertua. Porque Punya Suami

  1. Kie-yu tgk mse tgh attend open house geng2 kekanda
    lompat2 3 rumah tp still tgk
    tak tau pung tjuk apa tp mmg besh woh!

    p/s:baru tau tjuk citer tu pas bce belog sis
    hehe

  2. memang giler punya mertua..si tina tuh dalam ikut2 perintah mak mertua ada gak berbunyi sket lawannya ngan mertua..tp mulut mertua uii..memetir2 sampaikan anak sendiri pun tk mau raya ngan dia..apetahlg adik badik sendiri sibuk nak cakap hanya ada adik kt amerika tuh..
    yang eloknya masa merendang kasi kering betul2 tuh..cili tuh kasi lebeh..bior padan pijar mulut bila makan..hahahha
    tp citer nie dari mula sampai ending..beremo2 cedeh jer kan..part mak mertua mati tuh tk beshh..rasanya kalau dia merasai mati terseksa makan berbulan2 lg baguih 😉

Comments are closed.