Sailormoon Kaler Hijau ke?

tibalah kita di syawal yang ke 4.
hari terakhir aku beraya di taiping.
takde apa yang nak diceritakan sangat.
lepas zohor, aku bawak yaya keluar ronda-ronda kat taiping sentral.
pastu makan mcdonalds.
masa nie aku sakit perut. so tak berapa nak lalu.
aku kena sembelit la uolls. sob sob…

masa jalan-jalan kat taiping sentral, yaya sudah berkenan dengan keychain sailormoon nie. eh ye ke sailor moon nie ek..
aku tatawuu.. tapi dah dia dengan encik z dok sembang sebut-sebut sailormoon, aku agak yer la kot…

masa snap gambar nie kan, tokey kedai nie dok jeling-jeling kat aku macam la aku nak rampok kedai tu.
hello… kalau i nak rampok, i rampok bank terus.
koserrr nak rampok kedai keychain ko nih..
ok statement ini telah disita. gagagaga..

close up sikit.
aku cakap ngan dia, pakai duit raya yaya sendiri yer.
dia baru nak bukak sling bag terkira-kira duit.
pastu encik z bayarkan dulu. terus dia kata ‘nanti yaya bayar balik kat ayah yer’
so suwit ๐Ÿ˜‰


: : benarkah sailormoon berwarna hijau? : :

dari taiping sentral tu, balik rumah terus.
yaya pun faham aku kata aku kena balik KL.
cadangnya nak gerak lepas maghrib. begitu begini… last last kul 9.15malam gitu baru gerak. dan aku masih mengalami masalah sembelit.
(&#^&#*(@&@&*@(@.

lepas dari sungai perak tu, aku dah ketiduran.
gagagagaga… sian encik z drive sensorang tapi what to do aku dah ngantuk, kena la tidur. tak tidur kang meroyan mengantuk plak.

masa berhenti kat tapah kan.. eh ntah la kat mana tak ingat..
encik z keluar pi toilet / minum / merokok. aku tak keluar, aku tidur je dalam kereta. aku sudah diganggu mimpi separa sedar ngan tak sedar.
tapi aku dah lupa la plak mimpi haper.

dah kali ke 2 dah jadi gini. haaa yang first dulu aku ingat mimpi apa.
korang penah tak cam mimpi benda yang seolah-olah cam betul.
gini. aku tidur dalam kereta kan. tiba-tiba aku rasa cam aku terjaga.
pastu aku nampak sorang pompuan pakai kebaya merah ngan kain batik kat depan tingkap kereta. dia senyum kat aku.
pastu dia jalan terus pegi bawah pokok. tiba-tiba ghaib.
haaa masa nie aku terjaga. cam ketakutan laaaa….
tak sukerrr…. tsktsktsk…

dan akhirnya kami suami isteri selamat sampai kat jasmine pukul 2 pagi.
alhamdulillah….
berakhirlah sudah kisah berhari raya mayah sopiah aka normaya di taiping sinun… sekian terima kasih. clap clap clap..

16 thoughts on “Sailormoon Kaler Hijau ke?

  1. agaknya sailormoon pompuan kaler ijau kut..ai pun tatawuu..hehehe
    pompuan kebaya merah kian batik tuh cam penah tengok sebelum nih jerr kan..dalam citer nenek kebaya kat tv3 dolu kann..*larikssss ekekeke..jgn maree mayah sopiah ๐Ÿ˜‰

  2. pernah dengar kisah msteri kat hiway menghala ke utara… beberapa eksiden berlaku dan penyebabnya adalah mengelak wanita berkebaya merah melitas hiway… kalau tak silap ada masuk paper metro muka depan beberapa bulan yg lepas… serammmm….

  3. oooh yang kaler hijau tu namanyer sailor jupiter… dioarng ni ada 4 sailor.. ketuanyer tu yang sailormoon… rambut warna kuning… adik pompuan aku dulu peminat siri komik sailormoon.. tu yang aku tau tu.. ahaks!!!

Comments are closed.