Rama Rama Yang Wangi

kaktin bagi aku perfume lagi! heee.. mini perfume.
eh orang panggil mini perfume ke gini? belasah je la..
jenama seperti di bawah. ok sumpah memang aku taktau jenama nie.
bau nya adalah mangii juga. tapi agak keras.
mangi = wangi

lepas bukak sampul tu kan, aku tengok perfumenya separuh je.
mula la aku nak speku, ntah-ntah kaktin dah guna perfume nie dulu, baru dia lanting kat aku kot?
tapi gimana plak kaktin nak guna dulu, walhal perfume nie molek dalam sampulnya?
see see… nampak tak kaitan di sini…
speku adalah tidak molek yer anak-anak…
dah la orang tu kasik pree of charge. ko lagi nak speku kann.. namo namo…

hari tu kaktin bagi aku mini perfume lancome miracle tu pun aku tak habis gunakan lagi. yang netty bagi semburan victoria secret pun ada lagi.
mini perfume burberry kat red bagi pun ada gak lagi.
aterrr benda kekecik, nak spray spray guna pun cam sayangggg jerrr..
nak gak simpan kan…

hah pastu kan hari tu aku ada tulis gak kata nak beli lancome miracle kan.
tapi bila buat kunci kira-kira, rasa cam tak perleww lah mandang perfume lain pun banyak lagi. tetapi…………………..

hari tu aku belek facebook kak ana.
nengok banyak perfume-perfume baru sampai.
selalu aku pandang sebelah mata jerk sebab takde perfume yang aku suka.
tapi bila ternampak perfume butterfly mariah carey nie, terus tergedik-gedik menggeletek aku tak menahan.
tengok plak harganya berbaloi baloiii…

terus aku roger kak ana. book perfume ittew…
100ml sama dengan RM150. kalau kat luar RM270 oh…
kak ana nie tokey perfume uolls…
member-member politeknik aku kenal la..
dia jual yang reject cam kotak kemek ke, takde penutup ke, tester ke..
begitu.

hari sabtu booking. hari isnin kak ana poslaju.
hari rabu tiba di tanganku…

kepulangan yang dinanti. ek eh…
posto yang dinanti.

selalu pun beli botol kecik je kat kaunter.
kata kemiskinan tegar. tapi ini kali up up away terus botol besar.

somel kan??? kalau warna pink pasti lagi ganda lapan belas somel nya…
aku suka bau perfume nie sebab aku suka lah..
wangi tau. kalau tak caya, meh lalu bawah ketiak aku… :p

so kalau korang nak berjimat cermat cam haku, boleh je roger-roger kak ana nie.
add dia kat facebook. farhana basarudin. pastu tulis la mesage kat situ.
saya ini kawan mayah sopiah. berminat nak beli perfume. begitu.
haa nanti ko leh la tengok perfume banyak-banyak kat facebook dia.
berbaloi-baloi i tell u…

tapi ko yang jantan-jantan jangan gatal-gatal plak nak ngorat-ngorat dia.
aku tau dia memang lawa. tapi awass… beliau sudah bernikah punya anak 3.
so agak-agak ko nak kena kaki dengan laki dia, try la mengorat..

10 thoughts on “Rama Rama Yang Wangi

  1. akak dah tgk gegambarnyaaaa… meleleh air liur smp ke lantai.. dah la perfume dah abih.. dok pakai hat botoi kecik tu je skang… dok aim gak ni… dpt duit klem ni harus up satu…

    dia ni dulu budak ppd gak ke? kos apa? batch mana?

    • satu kelas dgn sy la kak mie.. DSK 97/99.. tapi dia tua 2 tahun dr sy.
      tu pasal sy panggil dia kakak 🙂

  2. sy mak sedara kak ana itu..nak berkenalan dgn kak mayah sopiah ..boleh??hiks..gurau je kak maya..slm aidilfitri.maaf zahir batin,akak..

  3. oooo… tu yg dok tenung gegambar semalam tu… mcm pernah tgk.. tp tak leh ingat… dah pasang angan2 ni nak beli perfume.. tqvm 4 da info… 🙂

  4. salam kak mya…
    samat gaye.. 🙂
    kak..kan ada je butterfly yg kaler pink by Mariah carey? mmg setap ke bau dia kak? yg pink n pepel mana lagi setap tap tap kak? 😉
    kak….ai ni mmg fully usage of lancome miracle..dah jadi official bau of me.. dengar akk nak sgt2..alahai..nnt la ada rejki p singapore dpt rembat murah2 ..saya lanting kat akak sket yer? 🙂
    kata good reader of mya sopiah kan? ngee2..

    • salam aishah..
      akak rasa yg kaler pepel tu lagi best dari kaler pink..

      wah.. murah eh perfume kt spore.. mau mau.. kalau nk gi sila kasik tau akak..
      akak kirim

  5. huwaaaaaaaaaaaaaaaa.. paco robanne black xs. sedap.. sedap!

    erni sukaaaaaaaaaa gila ah perfume tu. cam sesuai dengan diri saya. uceh!

    kalau akak nak tau kenapa perfume tu tinggal separuh, ianya adalah kerana perfume tu berkemungkinan dah ter-spray masa dlm plastik dia tu lagi. sbb dia takde penutup kan. dulu akak erni pun kena yang sama. lagi la, abis langsung isinya. :p

    • sedap eh bau nya erni.. hee akak suka yg cam soft2 gittew 🙂

      la yer ker gitu jadinya… sayang tinggal separuh kan

Comments are closed.