Menjalara 18

rumah fin kat menjalara 18, kepong sana.
kawasan rumah orang ada-ada uolls. harus la aku terkagum kagum menjakun gitu.
security adalah ketat. kena tinggal lesen, amik nama, amik pas pelawat pastu paparkan kertas pelawat kat dashboard kereta.
kira tidak sewenang-wenang ko dapat masuk laa..

pastu owner kena turun bawah amik ko.
tapi masa ni, fin otw dari rumah mak nya pulang ke menjalara 18.
jadiknya security siap hantar aku ke pintu lif.
ada ruangan menunggu lagi kat tengah-tengah antara pintu masuk ngan lif.
haibatt bukan?

bila melangkah masuk dalam kondo fin itu, lagi la ternganga-nganga haku dibuatnya. cantik oh….
aterrr… rumah RM300,000 ++. korang ado? aku takdo… heh.

sampai-sampai terus siapkan hidangan berbuka.
sebab masa nie pun dah dekat kul 7 malam dah.


: : fin, haron, myself : :


: : encik z, fin, haron : :

dan waktu berbuka pun tiba….


: : drinks – grape : :

hidangan utama adalah nasi tomato.
aku kan diet nasi. so usik sikit-sikit je.
kang tak makan langsung, kempunan pulak ye dok?


: : rendang ayam : :


: : udang goreng kunyit : :


: : salad : :

salad nie terbaik oh!! ok aku tau ianya adalah cuma salad biasa.
ada timun, tomato, telur dan bawang.
tapi taktau dia punya sedap fuhhh… makan dengan sos cili..
lebih 3 kali aku ratah. uishh setapp lahh..


: : buah tembikai merah & tembikai kuning yang dibeli di sogo : :


: : kek pemberian shida : :

lepas berbuka, lepak-lepak nonton tv sambil berborak itu ini.
macam-macam topik dicover tapi topic of the day ialah GAY!
he he he…

fin siap buatkan nescafe panas tu yang semua cam tak reti-reti nak balik.
aku ngan encik z plak patutnya dah plan nak gi ronda-ronda midvalley kan.
ujung-ujung kul 10.30 malam baru gerak dari menjalara 18.
harus harus la jusco dah tutup kan…

tq fin for the hospitality. and for the salad yang marveles itu!!
me loving it! 🙂

6 thoughts on “Menjalara 18

  1. namapun manjalara…tempat yang ado-ado terasa dimanja..tapi cam kita lara nak membayornya tiap-tiap bulan..huhuhu 😉

Comments are closed.