Ko Ingat Maknosia Je Ada Dendam Kesumat Bagai? Ular Pun Ada Okkkk…

last week aku gi nonton filem revenge of the king cobra kat mbo ampang.
filem thailand.
ok sudah terang lagi bersuluh tajuknya pun revenge of the king cobra.
bila ditranslate ke bahasa melayu adalah balas dendam dari raja ular kobra.
betul. tak percaya boleh google translate.
cobra = kobra. cobra nie ular tedung kan?

jadi pastilah ceritanya berplotkan ular tedung sebagai watak utama.
bukan ular daun maupun ular lidi.

filem nie mengisahkan tentang dendam ular tedung dan kuncu-kuncunya.
eh macam dah bagitau je tadi kan…
ok ok.. begini ceritanya.
ada seorang usahawan nie sudah bakar dan ratakan kawasan yang menjadi tempat tinggal / sarang cobra (with s). sebab beliau nie nak bina apartment kat situ.
banyaklah cobra-cobra yang terbunuh gitu.

so setelah beberapa abad lamanya, raja tedung nie kembali la untuk membalas dendam. ok paham setakat sekarang?
tapi yang kesiannya penyewa-penyewa kat apartment tu yang tak bersalah menjadi mangsa.

banyaklah adegan kematian dipatuk bunuh oleh si cobra nie semua.
ada mati dalam lif, ada mati kena patuk mata, ada mati dalam stor.
ada jugak yang kena patuk tapi terselamat takpe sebarang kecederaan.
ada yang kena patuk mengalami kecacatan di wajah.
memang kesian lah.

cuma ada 2 orang je yang aku tak kesian.
memang patut pun korang kojol dibunuh dek cobra tu.
laki orang ngan pompuan baru lepas bersenggama.
so memang patut pun la kan… mamposs ko sana…

yang pompuan tu aku saspek ular tedung sudah masuk dalam pepek dia.
manakala yang jantan tak guna tu aku doakan ular tedung itu makan telur dia.
tak pun gigit anu dia.
boleh dia berselingkuh dengan pompuan nie walhal duduk kat apartment yang sama. tingkat je la lain.
bini menunggu kat rumah dengan anak.
so sekali lagi, mamposs ko sana.
wah emosi nie. walhal cerita adalah rekaan semata. kui kui kui…

tapi memula ko macam tak paham sikit la.
ko akan bertanya soalan mengapa begitu begini.
dan ujung-ujung pun tak paham jugak.. hehe..
lalu seperti biasa buat kesimpulan sendiri.
encik z kata cerita nie boring. bagi aku, ermmm sokayyyy laaa..
boleh layannn…

ada moral of the story jugak cerita nie.
kebaikan dibalas kebaikan. merujuk kepada pelakon utama lelaki dalam cerita nie.
tu nak tau, ko kena nonton sendiri laaa…

betul eh korang ular nie memang dendam-dendam segala?
aku dengar gajah pun berdendam. ek?
adakah dendam binatang-binatang ini sehaibat dendam kita manusia?
jangan biarkan hidup anda diselubungi……. dendam..

4 thoughts on “Ko Ingat Maknosia Je Ada Dendam Kesumat Bagai? Ular Pun Ada Okkkk…

Comments are closed.