Kenapa Saya Wajib Ke Rumah MakLong Saya

syawal kedua.
hari nie mama masak bihun sup. setapppp…
lepas makan terus bersiap-siap nak gi rumah maklong di gunung semanggol.


: : ini namanya posing patung cendana : :

inilah kain yang JM prezen kan kat aku lama duluuuuu…
thai silk kaler hijau muda berbunga pink. santekkkk…
aku la kata santek.. ko kata tak santek pun takper. aku tak marah.
selendang pink sama yang aku pakai masa bertunang ngan annual dinner office hari tu.

normaya, normah, yasmin.
nampak kecik plak mama. aku plak membagak. hohoo..

dress yaya nie beli kat padang besar yang masa aku gi cuti-cuti gi perlis ngan encik z, payiet & nikolas.
comel je aku tengok kaler-kaler gitu. cam anak-anak omputih pakai kan.
so berangan la jugak bagi yaya pakai. tehtehteh..

dalam 45 minit gitu udah sampai di rumah maklong.
kesian plak nengok dak shakira waka waka nie duduk sensorang dalam playpen dia.
so aku kasik angkat dan play play.
mak apaknya tak balik beraya tahun nie. simpati kan.

so kalau nak bagi yaya insaf gitu, selalu aku buat cerita sedih pasal shakira nie.
mak apaknya nun jauh di saudi arabia. mencari duit, mencari rejeki.
so shakira kena duduk ngan neneknya kat kampung.
terus muka yaya pun cam kelat-kelat gitu..
walaupun mak apak dia pun duduk jauh gak kan…
tapi taiping – KL still reachable lorrrr…

tapi budi kuberi, tidak kau hargai eh shakira.
kau tarik plak tudung tokti mommy yer..
terus bertukar menjadi pengantin perempuan indonesia yang tudung ke depan lalu pengantin lelaki memegang dagu dan mencium di dahi.
ok tak relevan.

apa pandang-pandang?
lempang nak?


: : adil, paklang, paksu, encik z dalam posisi jemput makan : :

ok boleh kaitkan tajuk entry dengan gambar dibawah sekarang.
selain sambal acar yang menggambarkan kehaibatann maklong aku, beliau juga haibattt di arena pembuatan laksa authentic.
yang pasti tak guna ikan sardin ok..
ikan sardin buat laksa? yekkk…

tapi walau bagaimana kehaibatann laksa ini, masih ada yang tak pedulik.
bagi mereka, tidur lebih penting. kroohh kroohh..

menatap majalah kereta sambil mengetahui enjin dan bumper terbaru adalah lebih menarik dambaan pilu.

dan beriadah di luar di bawah terik panah mentari lebih asikk.

6 thoughts on “Kenapa Saya Wajib Ke Rumah MakLong Saya

  1. saya memang pencinta thai silk… jadinya baju kamu adalah sangat cantik dan menarik kau memang da boom… cantik bangettt…

Comments are closed.