Biskut Raya

korang banyak ke buat biskut raya tahun nie?
buat ke main juih-juih bibir tunjuk je? tehehehe..

aku? aku mana pernah lagi buat biskut raya sendirian berhad.
dulu kekecik buat la tolong mama.
tapi la nie mama pun dah tua, tak larat dah nak buat biskut raya bagai sendiri nie.
so main juih-juih bibir tunjuk-tunjuk gak laaa…

tahun nie aku beli 5 jenis.
biskut tart aku beli 2 bekas.  biskut tart terbaik dari akak office aku. kak salmah.

pastu biskut cornflakes 2 bekas jugak.  satu bekas bawak balik taiping.  satu  bekas lagi bagi kat omak mertua den.

kendian biskut almond london hasil buatan tangan makcik si payiet.  beli sebekas je sebab coklat ko. kang menggemuk secara haibatnya…

pastu biskut dahlia/samperit.  beli dari kakshida.  hasil buatan tangan kakaknya.
setappp ohh…. dulu kekecik pun kemestian biskut dahlia nie.  tetiap tahun mesti mama buat..

biskut kapit pun aku beli jugak. eh biskut ke? ke kuih kapit?
ada orang panggil kuih sepit.  apa-apa je la.. janji setapp dan ringan rangup.
dibeli dari auntie pembersih telefon kat office .

dan last not least, popiah goreng kekecik yang disupply oleh kak as.
yang nie pun setap oh.  duduk-duduk depan tv layan krup krapp memang tak sedar ujung-ujung balang dah licin.

niat di hati nak belajar buat biskut raya sendiri tu memang ada.
tapi biasalah, selalu niat pun ditangguh-tangguh kan..
ermm.. tengoklah bila anak-anak dah besar nanti, boleh la kot belajar.
ek eh….

    One thought on “Biskut Raya”

    Comments are closed.