Aku Nikahkan Akan Dikau…

oleh sebab takde kisah dah nak dicerita.
aku rasa ini lah masanya untuk aku katup blog nie..
heee… yo yo o la ko normaya kan. lempang nak?

ok ok sementelaah menunggu untuk mengumpulkan material untuk update blog, boleh tak kita sambung kisah hari nikah aku 10 bulan yang lepas?
hari tu stop kat SINI. kalau nak baca semua, boleh search kat label mywedding tu ek…

jurunikah yang nikahkan kitorang nie very muda boliau tau.
pastu kelakar kelakar je orangnya.
kira encik z takde la gugup gementar stress ke hapa takut dia tanya yang nggak nggak kan…

aku nikahkan akan dikau dengan mayah sopiah bukan nama sebenar, dengan mas kahwinnya seratus satu hengget tunai.

aku terima nikahnya mayah sopiah si kuat pengentut dengan mas kahwinnya seratus satu hengget tunai.

sekali lafaz, lebih kurang pukul 3.30 petang gitu, selamatlah sudah kami bergelar laki bini.
masa nie aku nak kata sedih takde la sedih sangat.
nak kata happy pun takde la happy sangat.  statement apakahh?? hehe..

tapi harus tatapp syukur alhamdulillah nikah jugak la kami setelah pelbagai onak dan duri melanda.  korang yang baca blog nie nampak cam biasa-biasa je kan..
tapi kaktin, payiet & ernie laaa yang tau sangat selok belok suka duka nya.
tambah plak nie pernikahan aku yang ke 2, harap sangat semoga perkahwinan aku kali nie kekal hingga ke syurga.  amin..

encik z, sila jaga mayah sopiah nie baik-baik yerrr…
sila banyak sabar juga dengan mayah sopiah yang kuat menaga nie.. hohoo..

ko dah habis pikir untuk hidup bersama mayah sopiah wahai  encik z?
kalau dah habis pikir, sila tandatangan di sini.
kalau belum habis pikir pun, kena tandatangan jugak.
no turning back. heh.

mayah sopiah, ko sudah sedia untuk mendengar tazkirah dan tarbiah encik z?
sudah sedia kalu, sila sign.  kalau belum sedia pun, sign jugak.
ko mendegil, ko tanggunglah hakibatnya… gagagaga…

abang mi & kakngah, betul nie mau kahwin?
betul nie? betul nie?
ok adil sign kat sini.
kalau bercakaran, tolong jangan cari adil.

dapat seutas rantai tangan.  pastu asyik la sangkut-sangkut kat baju.
nasib la labu. baju tu pun aku sewa jerr.. RM500 ok sekali dengan baju encik z.
baru sekarang aku rasa mahal.  wth wth.

pastu kiss kiss tangan.
yang aku geram kan, boleh encik z tak cium dahi aku??? bolehhh???
aku pun tak terlupa.  dia kata dia tak terpikir.
takde sapa plak arahkan suruh cium.

bencikkkk tauuuuu….
pastu bila tiap kali aku ungkit, dan dan tu dia kiss kiss dahi aku.
meh meh saya kiss sekarang. eieiie namo namooo.
aku nak  kiss masa nikah laaaa… (*&^%$%^&*#$^@

episod sedih….

z, jaga mayah sopiah baik-baik. dia tu memang menaga.
kena banyak sabar.  tunjuk ajar dia.
pastu tak dengar dah sebab mama dok sob sob sob…

mayah sopiah, ko tu dah jadi bini orang kali ke 2 ni.
jaga perilaku.  jangan asyik nak menaga jer. sob sob pot pet pot pet…

yeay dan nikah! la la la la….

8 thoughts on “Aku Nikahkan Akan Dikau…

  1. sis mayah sopiah
    ai nak tanye sket la
    menaga tu apekah?
    hehe 😀
    den tak ponah dongar laie
    tulung translate yek

    dari:
    saye budak baru belajau

Comments are closed.