Nasi Tumpang

last week lunch time aku gi midvalley sana.
dengan shaz, syirah & effie. pemergian ke sana bukanlah suka suki semata.
tapi sebab mau menjalankan tugas yang telah diamanahkan kepada kami.
mau membeli prezen kepada staff yang akan meninggalkan company. sob sob…

dipendekkan cerita, usai membeli belah duduk jap cari makan.
aku lapooooo….
lalu makan di the warung. first time aku makan di sini.
sebelum tu ngapp donut krispy kreme dulu. shaz beli sebeban.
ini pun first time gak aku makan.
ya hamponnnnn setappnya kan uolls…
terus aku terbayang-bayang nie. oh…

ok berbalik kepada apa yang aku makan di the warung.
hidangan istimewanya ialah nasi tumpang.
hoh? nasi tumpang? tak pernah dengar okkk…
jadik sebagai pengkritik makanan tak bertauliah harus aku mau mencoba.

ko ingat cuma ada rumah tumpangAN, bapa tumpang atau ibu tumpang je?
nasi tumpang pun ada okkk…
ginilah rupa parasnya… dibalut dengan kertas.

dan bila kertas itu dibuka, jeng jeng……
ada nasi, sambal, kari ayam, serunding.
dimakan bersama acar dan keropok.
sedapppp i tell u…… nangissssss….

orang kata hidangan nasi tumpang nie asalnya dari kelantan.
dan sebenarnya dipack camtu sebab untuk bekalan bila jalan jauh.

korang yang gila makan macam aku, leh la gi try ek..
the warung nie letaknya bersebelahan je dengan walkway ke Northpoint juga berdekatan dengan entrance KTM Komuter di midvalley sana.

and i paid for RM10.30 untuk hidangan nasi tumpang nie.
korang cuba la k! 🙂

14 thoughts on “Nasi Tumpang

    • heee ye ke kak.. aku makan cam oh sedap jerr.. ke tekak aku dh imun, semua jenis makanan aku rasa sedap. hoho

  1. fav dni tu kak! fav dniiiii!
    dni suka nasi tumpang… huuuuuuu nak babap akak tunjuk nasi tumpang pepagi… dni nak nasik tu.. plishhh plisssshh..

  2. cara bungkus nasi tuh cam bungkus kacang putih tak pun kacang kuda rebus masa time sukan sekolah dolu2 jer…nostalgia…hehehe

  3. kami tau pasal nasik tumpang ni masa tengok rancangan apa ntah kat tv.. hik hik hik.. memang utk bekalan jalan jejauh.. tp adakah jika dicampur gitu tak cepat basi??

Comments are closed.