Blog Maya Dot Com

Bukan Salah Anuar Zain. Tapi….

cam biasa jugak lah kan, mana-mana annual dinner mesti ada show perfomance bagai. tak terkecuali la bnm ini.
ada show dari staff. joget-joget tradisional etnik bagai.
sokayyy la. tapi aku macam memboring. heh.

pastu ada band undangan jugak. semua pun otai nyanyi lagu-lagu lama.
pengacara majlis alex chang. tak kenal sapa.
tapi cara dia handle majlis ok la. takde la boring nauu..
tapi aku rasa tetap aznil & sarimah best.

dan kul 10.35 malam, artis undangan yang dinanti-nantikan pun muncul.
anuar zain u. dia masuk dari pintu luar tu. nyanyi lagu kau bunga cintaku tu.
so start la semua pun membising. anuar zain kann..
jejaka idaman malaya.
tapi aku cam biasa-biasa je. minat tak, tak minat pun tak. gittew.

memula tu aku snap gambar dia dari skrin depan tu je.
jadik lah bahan letak kat blog nie kan.
tup tup encik z sudah pegi depan snap gambar.

so gambar-gambar nie semua hakcipta terpelihara yer.

neena, i tau u peminat tegar anuar zain.
so sila tatapi gambar ini puas-puas. he he…

oh, apa yang aku maksudkan emo kat previous entry ek?
anuar zain perform sekejap je. tak silap aku dalam setengah jam gitu jer.
nyanyi 6 lagu.
tapi sepanjang-panjang dia kat atas stage tu, staff tak putus-putus naik nak bergambar. ia agak mengganggu la. eh bukan agak. memang mengganggu.

dari skrin tu, muka sorang-sorang yang naik jelas kelihatan.
walhal aku bukan nak tengok muka staff. nak tengok anuar zain wehhh..
memula tu ingat cam sikit je, pastu stop la kan.
ini tak, makin lama makin menjadi.
aku jerit gak la.. ‘weyyy orang nak tengok anuar zain weyyy’
terus kena sergah dengan encik z.
‘dah pakai muslimah nie, behave sikit boleh tak?’
walaupun aku pakai muslimah lite-lite je kan.. hohoh…

ok ini seriyus. memang aku tak puas hati. bukan dengki yer uolls…
orang lain pun datang dinner jugak, nak enjoy jugak.
ikut hati nak je aku naik atas stage tu, azan kat telinga sorang-sorang, suruh turun stage.
wah… macam bagus-bagus je ko kan normaya. nak azan-azan kat telinga orang.
*tetiba teringat kes pihak lawan nak baca ayat kursi & yasin kat aku. kelakar kelakar.

ahh kat mana tadi? haaa yang lagi best tu kan.. masa nak bergambar tu.
siap anuar zain tanya ‘nak pegang tangan tak?’
wah gitteww… ada yang nak. ada yang taknak.
ada yang bertudung. ada yang seksi.
ada yang bujang, ada isteri orang. ohh…

ermm… ok aku adalah agak menjerut leher dengan mengeluarkan statement gini. coz i know ramai jugak budak-budak office aku yang baca blog nie. yang pasti salah sorang yang naik atas stage tu pun, confirm ada baca blog nie. jeng jeng jeng…
so tak mustahil entry aku nie akan dijaja-jaja.
apa-apa je la ek…

ada sorang akak ditanya ‘eh akak tak naik stage ke amik gambar dengan anuar zain?’
sebab dia adalah peminat tegar anuar zain.
kata dia ‘eh… i ada standard tau. i takkan rosakkan standard i dengan rebut-rebut macam diorang tu’

wow. ko memang kelas kak…… 🙂

    8 thoughts on “Bukan Salah Anuar Zain. Tapi….

    1. NeenaAnuar

      OMG!!!! abang nuarrrrr jenggggg I!!!!! gorgeoussssss nyer diaaaaaaa!!

      hihihi.. thanks dear sbb kasik I tatap gambo dia kat sini.. lap u lah! muaaahhhsss!!

      psstttt… I pung camgitu jugakk… giler sentapp ngan org2 yg selalu dok giler2 nak naik atas stage ngan dia tuk bergambo.. giler tensionnnn okkk! I kalau nak amik gambar ngan dia… selalunyer akan jumpa dia personally during Meet & Great Session yg dia buat lepas show… hah! time tu kalau nak duduk doploh empat jam ngan dia pun takpe.. tak der sapa nak marahh kannnn… 😀

      1. mya Post author

        haa tu la.. kalau nk amik gambar otograf ke, tunggu habis show la..
        terjah belakang stage. ada je abang nuar kat situ..

    2. TiNiE

      akak minat dia jugakla…
      kalau tak, takkan hampir separuh lelagu dlm mp3 tu lagu dia sesado….

      disebabkan malam tu en.nahar cam fell less jer, makanya akak pun dok jer dendiam kat tpt…pehtu chalow balik..heh

    3. Nur

      setengah jam dalam 6 lagu..wahhh bape ler BNM bayar nih..kene plak bang nuar..*wink wink. hehehe! tp ct lg mahal 😉
      nak tengok konsert tk termampu harga tiket tengok camni pun dah kira ok kan