Welcome Nur Ain Shah…. ^__^

hari rabu lebih kurang pukul 1.30 tengah haria camtu, dapat sms dari ernie.
‘babe, aku dah on da way gi hospital. Aku dah turun darah ni’

hari yang sama. lebih kurang pukul 5.15 petang. dapat lagi sms dari beliau.
‘sy dah selamat melahirkan seorang baby gal. Nur Ain Shah’

so kira-kira kurang lebih 3 jam je la dia dalam bilik bersalin.
katanya ceasear. aku call dia pun tak borak lama.
almaklumlah orang tengah mamai-mamai lagi..

gambar-gambar nie semua aku cilok dari fb ernie & fad.
uiiii comelnyaaa baby nie kan… mak apak dah la muka cam cina.
dapat anak haruslah mata lagi mensepet.

baby diberi nama Nur Ain Shah.
sebelum bersalin hari tu, masa jumpa dia kan..
ada la aku dah kepochi tanya dia nak buh nama baby apa..
saja gak la aku usik-usik dia.
takmo ke bubuh Putera ke, Puteri ke kat pangkal nama anak tu.
terus dia jegil mata kat aku koooo….

pastu dia kata apa.. ‘kalau ko berani, ko la bubuh Putera Puteri segala nie’
haiyoooo… aku nie mati hidup balik pun takkan bubuh nya nama anak aku Putera Puteri ni oiiii…
kalau tetiba terbubuh gak tu, sila lempang aku laju-laju.

berangan la sangat kan buh putera puteri nie.. walhal aku nie cuma secretary kedaung. manakala laki mak plak kerani kedaung..
berangan berangan…..
kalau kata kitorang bukan berkerjaya kedaung pun, takkan takkan sama sekali aku nak bubuh putera puteri nie. not my taste okkk…

aku suka nama pendek-pendek je. paling panjang pun tiga suku kata.
contohnya khadijah. lebih afdal 2 suku kata je. macam balqis.
takde nya la aku nak buh sampai 3, 4 nama okkk…
nama pendek pendek baru la URBAN uolls…

haaaa haaaa haaa… tu ada la yang nak sentap tu.
sesikit nak sentap. sesikit nak sentap. nie aku cakap pasal aku yer.
pasal AKU. pasal mayah sopiah. bukan pasal ko. so pls?

12 thoughts on “Welcome Nur Ain Shah…. ^__^

  1. betol3…nama pendek simple je…kalo ada anak leh letak sara, adam….
    tak pun mya..hehe

  2. mya, mate mensepet adalah ikut mate aku…hehheeheh… putih melepak…. maybe ikut aku & mfs…. idung tinggi dan sedikit kembang adalah ikut mfs…hahahhahha…. yg pasti namenye sgt ringkas….. lau lelaki adam shah… akhir bb gurl so Nur’ain Shah… :)) no…no.. putera puteri hokay….. dun ever2 ok… 🙂

  3. nama budak2 skang cngih2.. smpai susah nak sebut & nak eja.. sok bby mya tak yah la cenggitu.. kahdijah, balqis itu manis di dengar..

    x suka putera/puteri ke?? terasa mekchu.. nama anak mekchu ada putra di situ…

Comments are closed.