Kalau Merepek Pun Apa Salahnya?

last week aku dok ber YM bersok sek dengan si amy.
eh, tapi sebelum tu aku baca entry dia yang nie.
terus la buzz dia kat YM. harus mak kepochi noksss.

so selepas berpot pet bagai, tau lah aku apa ke he nye yeop.
lalu aku pun pergi la ke blog yang dimaksudkan (tetiba cerita aku cam takde kesinambungan)

ok gini, amy kata ada satu blog yang berdot com sudah memberi beberapa tips la untuk nak naikkan trafik kat blog.
aterrr sekarang nie kan ramai je berlumba-lumba nak famouskan blog.
salah satu of coz nak RM RM RM.. ye dok..

tips yang diberi oleh blogger berdotcom ni, sokayyy la aku leh terima.
tapi ada gak yang aku takleh terima. ada 2 yang aku rasa cam ermm no no no..

1. entry yang panjang meleret-leret.

katanya kita tulis panjang meleret-leret, ujung-ujung takde orang komen. errr… aku selalu kena gini. tapi ada aku kisah? ha ha..
aku tulis meleret-leret sebab nak bercerita. tak kisah lah cerita sorang-sorang pun. ada aku kisah? ek eh… :p

contoh blog panjang meleret-leret aku rasa si diana tu. aku baca cam ok je.
sebab cara dia bebel dalam blog tu, cam dia cakap depan muka kita.
dan aku rasa ramai je yang enjoy baca blog dia.

2. Publish entry sekali sahaja dalam sehari bukan setiap jam publish entry

haisyooo ini aku takleh terima.
sebab bagi aku, aku akan masuk blog yang rajin update.
macam blog zie. walaupun pependek je dia tulis, tapi boleh kata every 3 hours mesti ada entry baru.
jadi bagi aku tiada masalah kalau nak publish entry sebanyak lapanploh kali pun sehari.

oh, entry penol yang nie pun best untuk korang baca.
cara-cara nak menambah pembaca blog korang.

jangan ngengada lak nak tanya-tanya aku sapa blogger dot com yang aku dan amy bincangkan ni.
tapi kalau nak kepochi gak, cam biasalah… sila YM aku. ekekekke…

so blog korang camne…
korang suka blog yang macam mana…
dan adakah korang kisah bila orang lain kritik blog korang?

dan adakah korang marah jika orang kata blogger nie syiok sendiri?
(walaupun hakikatnya memang yer kan)

PASRAH.

    6 thoughts on “Kalau Merepek Pun Apa Salahnya?”

    1. mcm3 ler tips yg saya pn baca… tp kalo yg mcm x kena ngan gaya n jiwa, ade sy kesah? hahaha…

      x ler.. x sume org berblog nak duit n populariti semata2. mmg ler best ramai baca entry kita… tp kalo smpai tertekan berblogging, mana fun nya? *apa yg aku ckp ni? ahaha*

      ikut citarasa memasing la kennn… ada yg kata entry panjang lebar xde sape nk baca… kalo letak “read more” nnti kurng commenter or reader… so? ahahaha..

    2. mana punya bidaah ko dapat nih?

      bak sini aku site tuh

      bukan lah akak ko ni nak berlagak
      but i hve proven apa menda tips2 yang depa bagi tuh
      bukan boleh dipakai

      kalo tak mana datang earnings 10k sebulan aku??

      pehlislahhhh

      1. dah bagi kan kak url blog dot com tu. walaupun sebelum ni aku tak penah tau pun kewujudan blog tu.

        10k sebulan kak? eiueueue more tips tips tips please :p

    Comments are closed.