Asalnya Nak Bunuh Masa, Alih-Alih Terbunuh Duit

ini cerita hari jumaat lepas dan lepas lagi.
di petang hari ernie sudah meroger aku.
katanya fad ada kerja kat royale chulan sana, so dia tanya adakah boleh kami berdating-dating an..
aku kira pucuk dicita ulam mendatang la..
sementelaah encik z pun ada hoki malam tu santak ke jam 10 malam.
pikir punya pikir, kami decide mau berjumpa di klcc sana.

yang kelakarnya, sampai kat sana, ernie sms aku tapi masuk lambat sebab aku kat basement parking kan.
bila dah sampai kat ground floor, baru sms masuk.
boleh kebetulan masa tu, ernie dah ada kat sebelah aku.
tapi ernie tak perasan aku. aku pun tak perasan ernie.

pastu ernie lak cerita, dia terdetik ‘eh.. macam ku kenal minah nie’
walaupun memang dah berjanji nak jumpa.. cenaa??
gitulah kekdahnya dah memasing rabun..
agak lawak la kejadian tu. korang tak rasa lawak pun takpe. tak dosa.

kami pun tawaf la sekitar klcc tu.
keluar masuk parkson, isetan, vincci, nose..
masa tu gak dok berbalas message kat facebook dengan si iera.
dia suh aku shopping sekalik.. uishh haruslah aku kata nehi nehi..
tapi akhirnya terjebak uolls…..

terbeli. diulangi terbeli ek… terbeli sehelai blouse.
dan terbeli sepasang kasut. gagagagagagaaa…
tapi murah-murah je laa.. mak mana beli barang-barang mahal nie..

lepas membeli dan belah, kami ke food court makan.
dah lama tak buat kerja makan nasi di malam hari.
tapi malam tu sebab tension dah terbeli katanya, terus makan nasi teppanyaki bersama daging yang 3 hari baru hadam he he he..

aku beli dark pink patent shoes jenama guess.
harga asal RM389. lepas diskaun, uuuiiii berbaloi baloii..
tak gitu ernie?? sukerrr la sukerrr….
tinggi 4 inci setengah uolls. korang adoo??
ingat nak rasmikan masa annual dinner ahad nie nanti.

pastu aku beli blouse jenama crescendo kat isetan.
memang dah lama uii aku carik blouse kayak gini.
so bila dah jumpa tu, zasss terus. murah murah gak la.. tak sampa RM90 pun..

semangat nie bergambar sebab nak menciwi dengan korang.
kekdahnya masa nie bergambar kat parking jusco, depan lif.
masa nak snap tu, kebetulan plak ada orang keluar lif.
terus mak tersipu-sipu nokss.. tu yang buat-buat pandang tempat lain.
ekekkkeke.. tau malu plak ko kan normaya. ingatkan ko perempuan tarak tau malu… :p

aku suka baju nie sebab aku rasa lawa.
kalau korang rasa tak lawa pun takpe. aku tak marah.
pastu kan, aku rasa kan.. kan kan… aku nampak kurus plak dalam gambar nie.
adakah ianya realiti atau ilusi semata?

32 thoughts on “Asalnya Nak Bunuh Masa, Alih-Alih Terbunuh Duit

  1. daging dah hadam ke belum?? ki ki ki..

    chantek lah baju tuh.. tapi kami sudah say goodbye kepada heels lorh..

    lagi satu baju ernie pun lawa.. beli kat vmum ke babe? (sempat lagi tu)

    • dah seminggu lebih.. harap daging dah hadam la. he he..

      ala awak say goodbye kepada heels sementara saja kann..

  2. eeeeeeeeeeeeeeeeeeee…sgt lawa ah kak mya. nnti dh cukup fulus nk soh akak tlg rembatkan heels guess kaler merah camtuh gak utk z. kat cnie xde jual kasut guess just hbeg jek…sedihhhh 🙁

    • he he.. ok lenkali kalau akak nampak heel guess kaler merah, akak roger2 awk ek 🙂

    • wehhh tu before diskaun la noq… lepas diskaun tinggal 90hengget jerrrr.
      gila ko nk beli kasut rm389. koserrr…

      • tinggal 90? mmg berlaboi-laboi laa bkn takat baloi je hehehe. apsal leh nmpk kuros ni?? T_________________________T

        • berlaboi laboi peginya kann…
          akak rasa takde la kurus sgt kot. tp teknik gambar tu kot. heh

  3. wahh..terharu ai rasa nak nanges jerr….kalu mentembam..sila salahkan baju kan..tapi kali nih tak mo salahkan baju..memang nampak kurus…menjeles nih 😉

  4. glem mak.. kalo mekchu pikir 18x dulu nak beli kasut semahal itu.. tp kalo dah minta & ada budget, sambar kan aje..
    blaus biru tu mmg suweeet… bila mya pakai double triple suweet tau..

  5. hujung2 bulan ni, ko masih boleh bershopping, maknanya ko memang banyak duit la kan?

    kalau aku ni, hujung2 bulan ni, nak makan nasi pun lom tentu dpt..

    huhuhuh

    • haah confident tau bila pakai heel.. jalan pun tersusun jer.
      cer pakai selipar.. dah terkengkang2 jalannya kan

  6. aku br nk ckp ko da kurus..
    mmg cantek baju gitu.aku pn lama da mencari.tp bile jmp then try mmg tak elok di badan aku
    tggu la kot ade rezeki kurus lepas ni
    hehee

  7. sepatu tinggi lo upama sepatu barbie, comel bangat deh. Make sure tinggi nya sama kedua dua belah ya, ya jika tidak, jalan nya doyong gitu

  8. hahaha..kan sy soh up lagi perfume n pants kan..hihi..aaa..jeles ok ngn kasut pink tu..blouse tu cantik kak..pink takdak ka?n seyes,akak nmpak kurus..nk petua..hehe..

    • awak mmg tau.. jahatt… heee nk gak salahkan org wpun diri sendiri yang mentamak..

      blouse tu satu kaler je la yang.. kalau ada pink, harus akak rembat lu..
      petua nya, jangan makan nasi malam. itu petua paling haibat!

Comments are closed.