On His Birthday…

hari khamis hari tu birthday encik z.
gigih la hari rabu tu aku berjaga nak tunggu sampai pukul 12 tengah malam sebab nak wish wish dia.
sib baik ada filem I’ll Always Know What You Did Last Summer.
so layannn la jugak walaupun filem ini adalah terhapa-hapa okkk…

kengkonon macam filem i know what u did last summer.
tapi amatlah ke laut. ingatkan cam manusia yang bunuh-bunuh nie semua.
rupanya hantu. cam dibunuh-bunuh pun tak mati gitu. koserrrr…

dah kul 12 tengah malam, wish wish kiss kiss.
pastu aku pun masuk tidur.. (cam terhapa plak bagitau nie kan. lantakk)

esoknya lunch time kat office, kami gi lanai mamam.
cam kemalasan mau pikir tempat lain.
lanai jugak yang convenicence dan yang penting murah. gitu.


: : lagenda & kedondong : :

pastu aku makan nie. alaaa tapi dah lupa la nama nya apa.
tapi sungguh adalah setapppp…
last aku makan makanan kayak gini kat dome bapak lah lama luuuu…
waktu tu i skandal dengan orang putih uuu… (percaya sangat la korang)


: : lelaki harijadi : :

ok tamat kisah lunch kami.
sebelah petang pulak.. eh sebelah malam sebenarnya.
encik z ada training hoki di stadium kl sinun.
aku pulak melepak kat office nunggu.
kul 9 malam gitu aku zass ke sana.
masih belum tamat lagi training nya.

plan asalnya aku dengan salleh nak surprise encik z gitu.
waktu diorang break 5 minit, aku pun zass ke myavi amik kek.
nyalakan lilin segala.

tapi boleh pulak masa tu encik z dok merisau cari aku.
lalu terkantoi la aku kat situ. tapi tatapp aku halau dia masuk padang balik.
dan kemudian kengkawan dia semua nyanyi lagu happy birthday for him.


: : mencomot : :


: : rasa la sorang sikit eh : :

yeay.. dah habis training! tengah cooling down kata coach nya.
dah lepas habis, baru la diorang semua menjamah rasa sorang sikit kek yang tak seberapa nya ini.

dah lepas habis-habis tu semua, kami tak terus balik.
encik z kata dia melapar.
so ke mamak kat bawah jasmine nun.
pekena roti nan & tandoori. syorga ooiii…
terus lupa perut yang sedang membuncit dengan jayanya heh.

untuk suamiku, selamat hari jadi yang ke 31 tahun.
eh… tak payah la ucapan bagai dalam nie. bukan dia baca pun.
kesian.
sekian.

12 thoughts on “On His Birthday…

  1. memandangkan besdaynya sama ngan aaliyah, taun depan kita celebrate sekali la yer…kekekekek

    happy birthday en.zalmi yerr…

Comments are closed.