Makan-Makan di Shabu Shabu

hari sabtu adalah hari outing adik beradik ipar dan biras.
motip adalah untuk meraikan birthday 2 beradik yang tarikh lahir adalah berdekatan.
asalnya nak jumpa kul 12. up ke pukul 1.
kemudian ke pukul 2. sudahnya pukul 3 baru nampak batang hidung eina & lat. haiyaa…

oleh sebab semua urusan pun diserah bulat-bulat pada kakak ipar biras diorang nie, so aku sudah suggest makan di shabu shabu train berjaya times square.
makan steamboat la uolls. kata diet kan..
walaupun sampai sudah tak jugak kurus-kurus.
bagaimanalah…

aku amik 2 set. satu seafood & meat dan satu lagi meat sajork.
ngam-ngam soii la 3 orang makan.


: : citron tea & soya cincau : :

dedua air pun aku rasa memula dibuat panas.
lepas tu diletak ais. haruslah ais mencaisss eh mencair..
dah la dalam restorannya panas. huhu..

sekejapan makanan semua clear.
memanglah kuat makan diorang nie.
aku cuit-cuit sesikit je. cewahh..
walaupun sesikit lama-lama membukit..

up dengan 4 slices kek dari secret recipe.
beli flavour lain-lain. so semua merasa la sorang sikit.
aku tatapp dengan chocolate indulgence. setappp…

alololo comel la tu buat muka kayak gitu?

encik z dengan lat nie adalah adik beradik seibu sebapak yer.
dari 10 orang adik beradik, encik z nombor 2.
lat nombor 4. yer sila percaya yang encik z ada 10 orang adik beradik.
percaya jangan tak percaya.
walaupun pada asalnya aku pun adalah tidak percaya.
gagagagagaga.

yer yer muka diorang adalah melain.
sorang menggelap, sorang mencerah.
dan sorang menggemuk, sorang mengurus.
standard la tu, acuan mana boleh sama maaaa…

happy birthday lat yang ke 27 tahun..
dan encik z ke 31 tahun.. (berapa kali mau announce daaa)

ini lah eina. wife lat. merangkap adik ipar encik z.
lalu automatik menjadi beras ku. ehh biras ku.
sengal tak berkesudahan. tapi sokayyy la boleh dibawak berbincang.
tetiba dibawak berbincang. apakah? heee…

nak suap! nak suap!
yeayyy dapat suap.. sukerrrrrrr..

mengapakah gambar membiru?

cuba dengan handphone. terus muka encik z sebesar rumah.
balunnn…

sekian kisah makan-makan saya bersama adik ipar dan biras.

4 thoughts on “Makan-Makan di Shabu Shabu

  1. klu ckp muka encik Z masa wat comel tu mmg comel akak marah x? hehehheeh

    apepon selamat epy bday utk kedua2 adik beradik sedarah daging itu 🙂

  2. bebaru ni…
    acapkali gak ajak en.nahar makan steamboat…

    takder nyer derrr dia layan aku…sob..sob…

    • dia tak minat steam boat la tu.
      apa kata sekali ko surprise dia..
      kata nak gi mkn mcd, tp ko drive bwk ke steam boat sana..

Comments are closed.