Sembuhlah Wahai Caca

dah 5 hari caca kat hospital. tapi aku tak sempat bangat nak pergi melawat dia.
kelmarin call kaklong. kaklong kata caca dah discharged.
so aku zass ke equine sana sebab nak jumpa caca comel.
kebetulan diorang sefamily pun baru nak berdinner.
so berdinner lah kami together-gether di warung pak maidin.
nama je warung, tapi ia merupakan restoran yang besar.

abang long kata caca batuk berhari-hari.
dah bawak gi klinik pun cam tak kebah-kebah jugak.
tu yang bawak gi hospital. doktor tahan sebab nak monitor jantung dia semua.
kekdahnya abang long nie ada sejarah asthma.
tu yang ketakutan jugak. nak lagi kadang-kadang bila tidur aku dengar suara caca cam mengeroh sikit.

selain dari tu, doktor jugak kata julat darah putih caca melebihi darah merah dia.
duhhh risau betul bila dengar doktor cakap camtuh. iskk…

tapi masa jumpa kelmarin caca dia aktif dan meriah macam biasa lah.
dok pot pet ajak nyanyi itu ini…
petik bunga pastu bagi kat kaklong ‘selamat hari ibu, ibu’
sooo comel 🙂


: : memakai baju kakak yaya yang dilantingkan pada beliau : :

‘apa atas kepala mommy tu? cantiknya. caca pinjam boleh?’

cepat sembuh sayang…..

P/S : yaya pun dah batuk seminggu lebih. kalau tak ok jugak, kena bawak pergi jumpa pakar la nampaknya..

8 thoughts on “Sembuhlah Wahai Caca

  1. sama arr peyakit caca can ai gak..bulan nie jer dah 2 kali admit ward selang seminggu admit lagikk..kes yg sama batuk dah berbulan tk baik2..lgpun ada sejarah asma..aritu check sel darah putih tggi dr merah…seramm gak..3 hari 24 jam kene pakai oksigen..ai yg tua2 nie pun tak terlarat nk tanggung apethlg budak2 cam caca tuh..so dah kuar sepital still follow up..batuk2 msh ada lg..tk baik gak specialist cakap terus datang sepital..:(. moga caca cepat baik yerrr cayang

Comments are closed.