Selamat Pengantin Baru Ernie Wahida!

minggu lepas aku balik taiping.
secara kebetulan ernie wahida aka kakchik punya kenduri.
so sabtu tu zasss la aku ke kulim sana.
dah alang-alang. bukan jauh nauu pun. dalam sejam gitu dah sampai.

sampai je kat tempat kejadian, terus carik makan lu.
sebab masa tu pun dah dekat kul 4 petang.
memang saja kitorang gerak lambat sikit.


: : yaya muka boring sebab baru bangun tidur : :

aku makan bihun sup tulang dengan bubur kacang.
setapppp… suka suka..

pastu siap ada lucky draw lagik. tapi untuk penanggah je la.
nun jauh di belakang tu pengacara majlis tengah umum lucky draw.


: : encik z dan encik f : :

dah kenyang perut segala, masuk la ke rumah piula.
nak kepochi tengok bilik pengantin serta hantaran 🙂
di pertengahan pintu berjumpa dengan ernie suriana yang mengada taknak bergambar sekali dengan pengantin. pukul nak?


: : bilik pengantin beserta hantaran tema hitam putih : :


: : ernie zuraida : :

aku nie nak kata baik sangat dengan ernie tidak lah.
nak kata tak baik pun tak lah. tapi dia BFF aku la regardless aku pernah cakap buruk pasal dia ke, mengata pasal dia ke….
kami dah clean & clear. so sesapa yang taktau ujung pangkal cerita, baik la ko duduk diam kat sana.

kang aku bukak cerita pasal BFF ko plak, lagi parah weyyy..
termeninggal pulak ko kalau tau apa BFF ko penah cerita kat aku pasal ko.
tapi bak kata ko kan, tak baik bukak aib orang.
nanti Allah bukak aib kita. so lu pikir la sendiri.

aku dengan ernie pun idok ler selalu berhubung pun.
apatah lagi nak call hari-hari. apa ke he nye yeop nak call hari-hari?
eieiieie koserrrrr…

last but not least, selamat pengantin baru kakchik dan husband.
semoga kekal hingga ke syurga. amin…. 🙂

6 thoughts on “Selamat Pengantin Baru Ernie Wahida!

  1. mama ko tetap maintain vogue….
    di muka aku ade seri la…ahaks….
    ye mya… bff pun bukannye manusia sempurna…. terkata terkeji.. itu perkara biasa… janji kiter berterus terang… ko tau aku camner… aku tau ko camner….kan???? jgn ingat bff korang kat sane tuh tak pernah ker citer kesah dlm spender korang….heheheheh…. lg dasyat tau citernye….. kesian ish…

    • kadang2 kita asyik ckp psl benda yg kita tau.
      tapi kita taktau ada orang lain yang tau tentang perkara yang kita taktau. ermm..

  2. termeninggal ye mya..kih kih kih….kita manusia mana ada yg smpurna kan…tp kalau asikkk la dok cari salah org memang x sempurna la makhluk mcm tuh.

    comei je perut ernie….heheh

    • cik jah, cari salah orang yang takdak kena mengena dgn dia pun.
      nak sentap bagi pihak tu yang aku tak paham tu…

      haah perut ernie comeii.. dah 7 bln tp berat badan dia sama dgn aku yg tak pregnant nie. cena?

Comments are closed.