Jusmate 5

aku tengah cari produk diet yang bersesuaian la untuk kuruskan badan.
ada beberapa orang suggestkan jusmate 5.
hari tu borak-borak dengan kak ejan. dia kata dia pernah try dah dulu dengan kak yan. tapi katanya macam tak menjadi je.
taktau la kalau kot dia tak ikut jadual pemakanan yang jusmate 5 bagi.
ermmm…

dia cuma minum jusmate5 nie dalam 2 minggu jer.
tapi berat badan dia bertambah 10kg lagi. he he.. kelakar la kak ejan nie.
so dia sudah bagi aku 2 peket untuk aku try test.
tapi aku belum try test lagi arr..

ada banyak kan produk diet kesihatan untuk turunkan berat badan.
RX lite (teringat cik wanie), usana (teringat penol), SIY (teringat kakred)
dan banyak lah lagi….
ke produk nie semua sama jer ek…
ke terpulang pada cara kita kawal pemakanan kita?

25 thoughts on “Jusmate 5

  1. btul kata kak lily…
    unless bnyk budget ok la… 🙂
    just jaga makan n besenam slalu… tu cara paling murah la…
    sy penah try dulu2 masa badan saya membuntal
    mmg jimat. lunch salad. tea time buah. dinner skip.
    3 bulan turun 20 kg, huhu…
    .-= Wawa~*´s last blog ..I’ve Been Confirmed! =-.

  2. semuanya bergantung pd diri sndiri kak..makcik sy mkn jusmate 5 nie turun 30kg lebih dlm masa 5 bln…nie betul tak tipu..tp kena displin betul2 la..and sy lak mkn herbalife turun 20 kg lebih..benda nie semua smpngan jer and bergantung pd diri and smgat gak la br la menjadi…
    .-= yana´s last blog ..Hari Anugerah Kecemerlangan!! =-.

    • akak nie selalu semangat tahi-tahi ayam tau…
      awk turun 20kg? banyak tuuuu… duhh respek la sama awk yana

  3. ni pendapat aku ye:

    bagi aku kan, produk tu sume sama jek
    ko kena jaga makan jugak. ko kena senam jugak.
    bkn mkn tu ko teros bleh kurus tak.ko kena control makan

    cuma maybe la benda tu buat ko kenyang kan. tapi bile sehari ko stop, ko pulun gile2 punye..

    so bg aku baik ko control makan + senam
    at least jimat gak duit ko dr nk beli produk tu sume.

    sume tu kena displin diri
    .-= syana´s last blog ..Tag: Kasut Anda =-.

    • huhu mekasih syana…

      aku ni mmg dh spesis kuat makan. tu la masak elah paling besarrrrrr

  4. hmm ween tgh try sis
    kotak pertama alhamdulillah turun 3kg

    yg penting kena jaga pemakanan
    ikut btol2 jadual yang diberi

    😀

  5. nk share siket ekk…weeeeeee…. hari tuhh maksu sy nk try jusmate nihh… tp org yg jual tu ckp..kalo amek jusmate nihh x bulih mkn nasi…pastu x leh stop..t berat badan naek mndadak… pastu maksu saya x cayer… die pon try…now tgk die lagi gebuuu…hahaha… juzz share pgalaman… =)
    .-= keyone´s last blog ..gembira dalam ketakutan….. =-.

    • haaa tu la yg terjadi kat officemate akak. dari 90 kg, lepas minum jusmate5 terus mencanak 100kg. gempar!

  6. Kak,Jusmate5 nie klu akak x ikut diet permakanan yg btul akak akan jd bertambah lapar berganda2..so biler tak tahan akak akan bedal baaaiikk punyer…tur yg berat bdn blh naik…it’s happen to me..mkn nie kena consistent than exercise pon kena buat,klu x confirm berat bdn akak bertambah sbb jus nie consider as supplement 2 our body and boost metabolisme..so biler akak exercise kira body works double…

    Nie apa yg saya tahulah..klu ader informasi yg salah hrp maaf yer…cz beli dgn orgkan,so lain org lain cara memberi informasi than saya jez share whatever yg saya tahu..
    .-= Beautyfull_Maria´s last blog ..::To Be Confirm:: =-.

    • tq yang fyi. akak pun perchaya walau apa pun tatappp kena exercise even lapan hari tak makan nasi tatappp kena exercise kan. huhu

  7. patutlah rasa tersedak saja,
    rupanya kakak saya nie sebut nama saya,
    chewahhhh:)
    hahahaha…

    ada betulnya pendapat2 kat atas tue kak,
    apapun yg kita nak amik,
    displin mmg kena kuat,
    kalau tidak,
    susah jugak,
    x guna jugak amik mende2 alah semua tue,
    mcm wanie,
    masa mula2 amik RXLITE,
    mmg berdisplin giler,
    kalau tidak,
    x kan blh hilang 19KG,
    tapi kadang2,
    perasaan nak mkn tue mmg ada,
    bkn x blh mkn langsung,
    tapi kenalah ikut peraturan + mengambil dgn kuantiti yg skit,
    kata org tuk alas perut,
    percayalah ckp wanie…

    mcm JUSMATE tue,
    mmg kena ada displin yg tinggi,
    kalau tidak,
    kembang2 lah jadinya,
    hurm….

    apapun akk nie x der lah gemuk mana pun,
    jgn terlalu kurus sgt,
    x cekci wooo,
    hahahahaha:)

    apapun all the best…

    *wah komen yg panjang adkmu berikan pada dirimu*
    .-= cik wanie´s last blog ..-Selamat Malam- =-.

    • 19kg tuuuu… displin tul awak..

      anyway tq di atas pandanganmu itu. akan akak cuba praktik makan mengalas perut :p

  8. saye ni mmg kategori gemuk sejak melahirkan 14 tahun yg lalu trus mngekalkan bentuk badan masa mengandung..so smapai skang berat bdan 79 kg,,tak mau turun walau dah besenam..tp saye ni jenis main bedal ke apa kat depan mata..penah jugak le saya diet n buat senaman n berat turun sampei 15 kg..tp bila uncontrol..badan naik balik so skang maintain 79..tak mau gerak dah jarum kat penimbang tu..baru 4 ari makan jus mete n senam..nampak perkembangan positif..turun kat 2kg lam 4 ari..so hope kali ni saye sucsess…

  9. dah 2 kotak habis berat tak turun turun gak masih tahap tu jugak cuma 3 kilo je .macam dah give up je.berilah menu kat saya.nak follow.tak nak menu kat jusmate tu.lainlah ada tak.

Comments are closed.