Ratu Penipu

buat pertama kalinya aku dengar lagu nie dalam myavi masa on the way ke perlis hari tu. (baru teringat cerita perlis tak habis update lagi oiii).
masa tu yiet tengah drive. so aku layan dengan dia berdua je la.
encik z dengan nikolas dah kroh kroh dah.

masa tu dalam kul 3 pagi kot. lalu tepi sawah padi.
lalu jalan kampung, tapi tak silap aku memang dah masuk kangar pun.
ditemani kelip-kelip yang berterbangan kitorang pun cam eh eh bestnya lirik lagu nie.

kalau korang nak dengar, sila google dan download sendiri.
melodi cam ok ok la. tapi tatappp aku fokus pada liriknya.
dengar kata rubisa tulis sendiri lirik nie. ditujukan khas pada salah seorang student AF yang dia tak suka. boleh?

Kau buat semua percaya
Segala kata-kata mu
Kau anggap hebatnya dirimu

Kau sering mengada-ada
Reka semua cerita
Drama queen tak putus airmata
Mengharap perhatian dari semua

Karna ku tahu
Kaulah ratu penipu
Kini aku tahu
Siapa sebenarnya diri mu

Ratu penipu
Semua palsu

Tapi ada ku kesah
Yang pasti
Aku bukan begitu

Itulah kamu
Ratu penipu
Itulah kamu

Kau sering mengada-ada
Reka semua cerita
Drama queen tak putus airmata
Gaya tak seperti sebelumnya

pada agak-agak yang suka menipu, suka propa, suka mengada-ngada cerita dan suka terhapa-hapa, sila lah sentap dengan lirik lagu ini yo.

pada yang takde kena mengena, anggaplah lagu ini sebagai hiburan saja.
no need to sentap-sentap bagi pihak orang lain eh. berbaloi ke pong?

10 thoughts on “Ratu Penipu

  1. akak rasa penah dgr kot lagu ni..tapi knowing me kan skang, just dgr sekadar di angin lalu jerla kot..tp kalau lagu abg zamani slam…pasti ai fokus…*tetiba

    aku rasa konsep digunapakai adalah konsep sentap bagi pihak gitu…ko mana tau…kihkihkih
    .-= TiNiE´s last blog ..Tutup Mulut pls…..nanti masuk lalat…. =-.

    • yer yer aku tak tau sbb aku tak penah pakai konsep ‘sentap bagi pihak’ dan semoga aku dijauhkan dari konsep itu.
      sekian.

  2. ko kena paham konsep sentap bagi pihak ni cemana…gini

    aku kasi contoh jer nih, diulang CONTOH : ko buat entry pasal BOS kau pegi london..tup tup ada plak hamba Allah ni tak puas ati sampai feeling nak nangis2…yg aku pelik dia dgn LONDON takder kena mengena tapi sampai nak nangis2 ape ke heinyer yob??? kalau dah sampai nak menangis baca blog ko, amik pendekatan jgn baca ni aku nmpk 24/7 blog ko melekaaaattt jer kat skrin pc dia pehtu siap dok analyze..ishk ishk ishk terpanjang plak komen aku….i’m sorryyy!!!!
    .-= TiNiE´s last blog ..Tutup Mulut pls…..nanti masuk lalat…. =-.

    • oooo gitu yer konsep ‘sentap bagi pihak.’. baru i tau.

      lerr, entry london tu pun nak nangis? sedih ke pun? keliru i.

      tak sangka rupanya i ada peminat 24/7 uuuu… awww… *sambil buat lambaian ratu

  3. naper la ujudnya org yg leh sentap bg pihak nih….. bangang tul tahap langit ke 7….. dah xde kejer lagi ke apenye nak analyze bagai blog org…… Ya Allh….sila la jauh kan aku & baby (seseorg dlm perut nih )dr sifat2 sebegitu ruper…..amin…..
    .-= Ernie´s last blog ..@ Johnny’s wt Zara.. 🙂 =-.

    • nak analyze bagai aku tak berapa kisah babe. aterr blog aku pun open.
      tapi bila lepas analyze tu, nak sentap bagai tu yang tak syiokk..

      kalau dah rasa penulisan aku nie terhapa, let it go je la..
      tak payah bother nak klik klik pun, apa lagi tinggal komen… apa lagi sentap bagi pihak kawan-kawan..

      ntah la.. aku pun dah taktau nak kata apa. aku ni pun bkn baik sgt.
      just follow the flow je lah. haihh..

Comments are closed.