Perihal Yaya

thank you pada yang bertanyakan khabar berita yaya.
alhamdulillah… dia dah sihat walafiat.
kadang-kadang tu ada jugak la masa dia merengek, tapi boleh dikatakan 90% dah sembuh 🙂
segala macam petua yang korang bagi pun, aku dah apply kat dia.

ubat doktor pun semua dah licin dikerjakan.
gambar sapu ubat nie kat jasmine, last week.
kemain geli geleman dia aku nak nyapu ubat. hehe..

sekarang yaya dah balik taiping semula.
sekolah pun dah 2 minggu dia tuang.
so, back to school yasmin!

pada yang dok bertanya-tanya ‘taknak amik yaya duduk dengan kau ke?’
buat masa ini, the answer is NO.
masa-masa depan taktau lah. aku pun bukan nujum pak belalang boleh meramal masa depan.

dari yaya sekecil ibu jari (ok tipu). dari sejak dia lahir, memang dia dengan mama.
adakah wajar aku sewenang-wenangnya nak amik yaya macam tu je bila dia dah besar?
it’s not fair untuk mama. it’s not fair untuk yaya jugak.

maybe some of u berkata ‘beranak pandai, jaga taknak’
it’s up too u lah. mulut ko pun bukan mulut tempayan, aku boleh tutup.
ini adalah takdir saya. saya menerima semua dengan redha.
jadi anda tidak perlu menghakimi saya….

yang penting hidup kita meriah uolls (kaksenduk, sila jangan saman saya).
hidup aku meriah. hidup ko adoo??

14 thoughts on “Perihal Yaya

  1. emm…sy tertanya gk napa akak mya selama ni tak bawak yaya tingal ngn kak mya..tp tak da la nak mengata aper pun sebab kita masing2 punya reason and masalah masing2..sbb tue sy tak kan sesekali judge seseorg tnpa kenal dia sedalamnya..if kita tak tau hal sebenarnya utk pe kita mengata bukan2..
    .-= liyana´s last blog ..begedil daging!! =-.

  2. hmmmm….betul2….
    setengah orang tak pkey macam kak mya pkey…
    nak letak rumah mak letak..
    nak amik ,amik jer….

    padahal si nenek tu rindu gila kat cucu dia…..

    tapi sampai skang saya pkey,nape yaya senyum taknak nampak gigi????
    hehehehehehe
    mungkin ikut kak mya kowt…
    .-= widda_me´s last blog ..AYAM penyet dan PECAL LELE sedapppp????? =-.

    • mungkin yaya ikut akak gak la senyum tak nampak gigi.
      tapi salah satu sebab lagi sebab dia takde gigi depan! hehe

  3. saya punya fikiran pun macam akak. kejam kau dah besar nak amek budak tu. mahu meraung neneknya. tak apa jalan yang akak pilih begitu. tak ada yang salahnya. u do the rite thing. pedulikan apa orang kata.

  4. Memang manusia ni kan suka mengata orang, mcm la they all perfect sangat…at the end of the day ni hidup kita kan….mak mana lah yang tak nak terbaik untuk anak dia…so I know you do the best for your daughter…:)

    • kita manusia masing2 bkn ada masalah yang sama..
      semua ada keperluan dan kehendak yang perlu diambil kira..

  5. ai setuju!..kasihan kat opahnya nti..dari kecik besar tapak tangan ngan opah dijaga makan bersuap mandi tido sama tetibe nk pisahkan…bukan satu jiwa merana tggung rindu dendam..kalau duk kat kita pun lom tentu dia akan bahagia dan seronok seperti mana dia duk ngan opahnya kan..setakat sebulan dua ok..lelama sure menanya opahnya..
    p/s -cerita ini adalah berdasarkan dari pengalaman 😉

    • even terpisah 2,3 malam pun yaya dah mengigau panggil nama opahnya.
      opahnya pulak menangis di tikar sejadah..
      haihhh… saya takmau menjadi manusia yg mementingkan diri sendiri..

  6. nak tmbah sikit…klu yaya duk ngn akak pun…sapa nak jaga??akak kan keja..nak ambik org gaji or hantar anak ke pusat asuhan??huiiii zaman skrg nie byak kes kat TV tue hah dera budak..bahaya hantar kat org yg kita tak kenal..better lg mak kita jaga..tak da la akak kat office duk risau pikirkan yaya kan..
    .-= liyana´s last blog ..begedil daging!! =-.

    • betul yana. memang akak takpayah nak merisau apa.
      duduk dgn opahnya, insyaAllah baik2 ajer..

  7. alaa teciannyer…
    tingat taun lepas kaktin kena campak back to back sefamily…

    bes gak, mc lelama lepak kat umah..heaveennn…

    • aku kena campak kekecik dulu. tak mustahil akan berulang kembali di saat kertu ini..

Comments are closed.