Kejung Kakiku Ah Ah..

selamat pagi rabu anak-anak….
apa khabar anda hari ini….
harap semuanya sihat sejahtera..
aku masih rasa mengah lagi gara-gara habiskan entry genting highlands semalam.

dah siap cerita genting highlands tu baru la rasa lega.
baru boleh proceed dengan cerita lain yang terjadi pada diriku ini. cewahh..
tapi aku still hutang korang entry aku nikah, kenduri kat taiping dan majlis makan-makan kat segambut.
insyaAllah ada kesempatan akan ku update juga… sabar yer dek non..

kita mulakan pagi ini dengan cerita lite-lite…
kisah kaki aku yang kejung.. atau di alih bahasa ialah krem.
ejaan sebenar ialah cramp.

aku nie kan selalu je kena kaki cramp.
lebih-lebih lagi bila pakai heel dan jalan jauh.
terutamanya jalan kat jambatan sogo tu.
bila kena cramp, dia punya hazabbbbb….

bebaru nie kena lagi. masa tengah bercengkerama kat the mall sana dengan adik beradik tetiri.
sib baik ada kaktin menyelamatkan aku.
katanya bekas ahli persatuan bulan sabit merah.

: : kredit gambar to payiet : :

ujung-ujung terbaring kat belakang seat wira turbo kaktin.
dah ghuper orang nak beranak pun iyer.
‘tarikkkkkkkkk…. tarikkkkkkkkk’ <<— kata kaktin…

napa ek kaki aku selalu cramp? cacatkah haku? tsktsktsk…

lite tak entry nie? he he he (gelak tiada bermotif)

14 thoughts on “Kejung Kakiku Ah Ah..

  1. Hakak kurang kelsium tuhh… org kate laa.. not ai yg kate… hihiih!! nanti kan.. kan.. bile hakak dh preggy nanti.. lagi senang mendapat tarik mengkarung ituu.. betul kak!!
    .-= CekLaLa´s last blog ..::SILAP AKU KAH??:: =-.

  2. Bukan org kejung2 kaki ni time pregnant jer ker.. Tak pon time sejok2..

    But maybe maya pakai heel tinggi sgt kot.. so kaki tak leh nampung berat badan (a.k.a tak balance) tu yg otot2 meragam tu… so klau agak2 nak bejalan jauh jer pakai jer flat shoes.. confirm ok… 🙂

    Pengalaman kene kejung ni everytime pregnant 6 mth and above.. lagi nk due lagi kerap.. shakittttt giler…

Comments are closed.