Kasih Bonda Yang Tak Berapa Nak Kasih…

tadi pagi dah entry lite-lite.
sekarang kita ke entry lite lite emo pulak.
pitam reka ayat sesedap tekak kan..

ok ceritanya begini….
dah beberapa kali jugak aku lalu kat depan satu restoran nie.
restoran kasih bonda namanya.
kat area jasmine je. jasmine di setapak jaya yer anak-anak.

so di satu hari yang permai, selepas waktu pejabat…
aku pun ngajak la encik z ke sinun untuk dinner.


: : jus epal untuk diriku dan teh o limau suam untuk dirimu : :

nengok menu… ada page yang ditulis SPECIAL MENU.
so pegi tempat yang cenggini, harus nak try hidangan istimewanya.
dia punya dekorasi sangat menarik tau.
ada cam atap-atap.. dalam lak kayu-kayu ala bali gitu.

sebab aku tengah diet nasi, so kalau boleh taknak la order nasi segala.
so tengok kat special menu, ada bihun sup.
ada otak-otak, ada tauhu bakar.
tapi belum sempat aku bukak mulut, katanya special menu tu semua nan hadooo…
gempar!!!

so terpaksala mak bidas sekali jalan.
kalau dah tau takde, yang ko biarkan lagi dalam menu nie apa ke he nye yeop?
buat kempunan pelanggan je…  bawak keluar la dari menu!
mamat waiter tu buat muka tak koserrr je kat mak tau.
eieiie mak lagi tak koser noq!!


: : muka tak koserrr mak : :

sudahnya order ini sajork. kongsi berdua dengan encik z.
nasi goreng special kasih bonda katanya.
hapo hapo je la dik oiii…

aku just cuit-cuit ayam dan sayur mayur yang adoo..

kami up dengan udang masak petai nie.
hamponnnnnnnn….
mak yang tangan cengkoi nie masak lagi sedap okkk..

i’m sorry kasih bonda. terpaksa pangkah kedai u besar-besar.
sekian.

2 thoughts on “Kasih Bonda Yang Tak Berapa Nak Kasih…

Comments are closed.